Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ почав перегони з наїзду на НУ-НС

Субота, 4 серпня 2007, 11:57
Один із лідерів БЮТ Микола Томенко звинувачує блок "Наша Україна – Народна самооборона" у проведенні неправової передвиборчої кампанії.

Про це він заявив у суботу на зустрічі з журналістами в Черкасах, повідомляє його прес-служба.

Томенко висловив переконання, що БЮТ і "Наша Україна", як демократичні сили, повинні демонструвати взірець правового ведення передвиборчої кампанії.

"Сьогодні я звертаюся до своїх колег із "Нашої України" з проханням бути взірцем у проведенні справді правової, демократичної передвиборчої кампанії і запобігати найменшим спробам порушення виборчого законодавства та проявам адмінресурсу", - цитує його слова прес-служба.

Він звернув увагу на те, що з початком виборчого процесу вже почалися звинувачення у застосуванні адміністративного ресурсу з боку окремих міністрів, губернаторів та інших державних службовців.

За повідомленням прес-служби, Томенко звернув увагу на те, що з початком виборчого процесу не зникли бігборди із передвиборчою агітацією "Нашої України – Народної самооборони" щодо скасування депутатської недоторканності.

У той же час, така агітація на сьогодні заборонена законодавством – оскільки, відповідно до закону "партія (блок),  кандидати у депутати мають право розпочати свою  передвиборну  агітацію з моменту ухвалення Центральною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку)", - йдеться у повідомленні.

У документі підкреслюється, що ці рекламні щити, на яких міститься цитата президента, робить і Віктора Ющенка причетним до цієї реклами, що розміщується сьогодні на доволі сумнівних правових підставах і може викликати звинувачення з боку політичних опонентів.

Згодом, зазначив Томенко, навіть незначні порушення виборчого законодавства можуть стати приводом для скарг з боку опонентів, предметом розгляду на засіданнях ЦВК, судових позовів тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування