Партія регіонів обіцяє "побудувати комунізм"

Субота, 4 серпня 2007, 12:37

Партія регіонів обіцяє у найближчі роки реалізувати "комплексну програму забезпечення гідного життя своїх співвітчизників, програму успішної України і успішного громадянина України – "Добробут і стабільність".

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович на десятому з'їзді партії у суботу, повідомляє прес-служба партії.

"Першим кроком тут буде піклування держави про кожну конкретну сім'ю", - сказав Янукович, заявивши про "гарантію при народженні другої дитини виплати допомоги в розмірі 25 тисяч гривень, третьої дитини - 50 тисяч".

"При цьому кожна така дитина при досягненні нею 3 років і до 13 років буде забезпечена постійною щомісячною виплатою у розмірі 100 гривень, а після 13 років і до досягнення повноліття - у розмірі 200 гривень", - додав лідер ПР.

Також Партія регіонів обіцяє, що "здобуття вищої освіти стане доступнішим, кількість бюджетних місць у вузах збільшиться щонайменше вдвічі".

"Стипендії студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах І-ІІ ступенів акредитації, складатимуть 200 гривень з 1 січня та 400 - з 1 вересня, III-IV ступеня акредитації - 300 гривень з 1 січня і 530 з 1 вересня. Студенти-сироти отримуватимуть не менше 1060 гривень щомісяця", - заявив Янукович і додав, що "молодим спеціалістам буде законодавчо гарантоване перше робоче місце".

"Молоді сім'ї отримають в оренду терміном на 10 років муніципальне житло, побудоване на кошти, отримані на земельних аукціонах. Через 10 років така родина буде в стані взяти кредит на придбання власного житла", - продовжив лідер Партії регіонів.

Також планується "створення пакету соціальних гарантій: кожний працівник бюджетної сфери при укладенні контракту на 20 років отримуватиме ключі від квартири, яка перейде у його власність після завершення терміну контракту".

"Після 10 років він зможе викупити житло за 50 відсотків вартості, після 15 років - за 25 відсотків вартості житла", - уточнив Янукович.

Він пообіцяв "запровадити пенсійні накопичувальні рахунки, на які буде перераховуватися частина пенсійних внесків, решту поповнять солідарні пенсійні фонди, а при бажанні працівника - недержавні пенсійні фонди".

Крім того обіцяється перехід до страхової медицини: "Ті, хто не зможе оплачувати послуги лікаря, отримуватимуть допомогу безкоштовно".

"Особливою турботою ми оточимо село. Першим кроком до цього буде те, що Партія регіонів ухвалить закон про мінімальний - не нижче 400 гривень за гектар - розмір річної орендної плати за землю, що гарантуватиме селянину гідний рівень життя", - заявив Янукович і додав, що "протягом найближчих трьох років інвестиції в сільське господарство будуть подвоєні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування