Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що "безглуздий шантаж" Мороза Януковичу не зашкодить

Субота, 4 серпня 2007, 13:02

Президент Віктор Ющенко розцінює останні заяви голови Верховної Ради V скликання Олександра Мороза щодо проведення позачергової сесії цього складу парламенту як цілковито безпідставні з усіх можливих позицій: правових, політичних, моральних.

Про це заявив у суботу голова секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави вбачає у таких висловлюваннях виключно особистий мотив пана Мороза – він прагне будь-якою ціною, у тому числі, й всупереч Конституції, домогтися підтвердження своєї влади, якої у нього немає з моменту втрати Верховною Радою повноважності", - йдеться в заяві.

За словами Балоги, президент звернув увагу на спробу Мороза використати у власній "політичній грі" партії, які утворили більшість у парламенті V скликання.

"Погрози соціалістів про вихід із коаліції не мають сенсу і не тягнуть за собою жодних правових наслідків, у тому числі й для Кабінету міністрів. Ці закиди можна розглядати як неприкритий шантаж уряду, що категорично неприпустимо, безглуздо й обурливо", - сказав Балога.

"Нинішня Верховна Рада неповноважна, тому народні депутати не можуть виконувати законотворчих функцій. Можливе рішення Соцпартії про припинення участі в коаліції буде не більше, ніж політичним демаршем", - додав він.

Президент відзначив, що чинний на сьогодні Кабмін складе свої повноваження перед Верховною Радою VI скликання, обраною на позачергових виборах 30 вересня.

"Уряд під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Януковича дійсно невдовзі припинить свою діяльність. Однак це відбудеться згідно з конституційною процедурою, а не під тиском чи з примхи будь-кого, зокрема, лідера соціалістів", - цитує президента Балога.

За словами керівника секретаріату, Ющенко закликає всі політичні сили до відповідальності та чіткого додержання законів у період проведення виборчої кампанії.

"Президент наголошує, що суспільство та країна ніколи не можуть бути заручниками приватних інтересів. Зараз усім потрібно дивитися в майбутнє, а не гарячково чіплятися за минуле. Очевидно, що більшість відповідальних політичних сил це розуміють і тому готуються до виборів", - наголосив Балога.

"Україна потребує змін, які готуватиме вже нова влада", - додав голова секретаріату президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування