Мороз назвав Ющенка і Тимошенко олігархами-спекулянтами

Субота, 4 серпня 2007, 13:02

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає головною причиною політичної кризи в Україні боротьбу фінансових груп за контроль над газовими потоками.

"Ще у 2005 році Тимошенко ініціювала розрив газового договору з Росією, який мав діяти до 2009 року. Метою цих дій була передача її посереднику контролю над торгівлею газом", - сказав Мороз на з'їзді Соцпартії у суботу.

"Ви пам’ятаєте, що все це закінчилося великим політичним скандалом і її відставкою. Але народ від цього не виграв, бо план Тимошенко завершив клан Ющенка у результаті чого ми отримали ту ціну, яка існує", - зазначив він.

Крім того, Мороз відзначив ще дві причини кризи в Україні – не відокремленість бізнесу від влади і небажання президента продовжувати політичну реформу.

"Суб’єктивна причини (кризи) полягає в спробі переглянути результати виборів 2006 року і водночас повернутися до президентської, в нашому випадку – кримінально-диктаторської, форми правління", - заявив Мороз.

Лідер СПУ також запропонував свою схему олігархічного капіталу в Україні. За його словами, в Україні є три олігархічні групи: перша – група Януковича, яка базується на промислово-аграрному капіталі; друга – Тимошенко, яка базується на спекулятивному капіталі; і третя – група Ющенка, яка базується переважно на спекулятивному капіталі.

"Всі знають, Тимошенко – людина не бідна. Але назвіть хоча б одне підприємство, яке їй належить. Не назвете. То звідки капітал? Так робиться спекулятивний капітал і тому йде така боротьба за владу", - пояснив лідер СПУ.

За його словами, після входження до коаліції з помаранчевими силами в 2004 році Соцпартія переконалася, "що ці клани не спроможні створити владу, а здатні тільки дерибанити".

"Після набуття гіркого досвіду соціалісти ввійшли до складу коаліції з промислово-аграрним капіталом, робота якої забезпечила покращення життя людей", - переконував учасників з'їзду Мороз.

Він розповів про те, наскільки підвищилися зарплата, пенсія та показники ВВП за час правління антикризової коаліції, а після цього додав: "От і виходить, Ющенко і Тимошенко хочуть, обіцяють, але не можуть і не вміють. А Янукович обіцяє, уміє і досягає мети, бо спирається на виробничий капітал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування