Рудьковський звинувачує свого "конкурента" у спекуляціях

Субота, 4 серпня 2007, 15:03

Кількість аварій на транспорті з вини підприємств, установ та організацій, що знаходяться у сфері управління або під наглядом Міністерства транспорту й зв’язку, за 6 місяців 2007 року знизилась порівняно з відповідним періодом 2006 року на 24,3 %.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінтрансу.

За даними міністерства, за січень-червень поточного року сталося 548 таких аварій (34 особи загинуло, 284 було травмовано), тоді як за аналогічний період минулого року – 724 (47 осіб загинуло, 377 – травмовано).

"З наведеної інформації видно, що під час перебування на посаді одного з чинних очільників секретаріату президента загальна кількість подій, травмованих і загиблих була на четверть вищою, ніж зараз", - заявляє Мінтранс.

При цьому в повідомленні наголошується, що "кількість нормативно-правових актів у сфері безпеки транспорту за 1 півріччя 2006 року була дуже незначною у порівнянні з об’ємом документів на відчуження майна галузі, підготовлених за той же період".

"Тому в рамках кампанії за повернення в крісло міністра транспорту, враховуючи стан аварійності за 1 півріччя 2006 року, деякі працівники канцелярії президента повинні перестати цинічно спекулювати на питаннях безпеки", - заявляє Мінтранс.

"Використання подвійних стандартів вже наводить на думку, що секретаріат з нетерпінням чекає інцидентів на транспорті як ще однієї можливості звільнити крісло міністра транспорту для своїх потреб", - додається в повідомленні.

Водночас, Мінтранс заявляє, що "вітатиме будь-які зусилля дійсно спрямовані на зменшення аварійності на транспорті" і запрошує до громадського обговорення концепції держпрограми підвищення безпеки дорожнього руху, зазначаючи, що "пропозицій від секретаріату президента щодо вирішення цього питання наразі не надходило".

Як відомо, заступник голови секретаріату президента Віктор Бондар раніше заявив про непрофесійність міністра транспорту Миколи Рудьковського. У зв’язку зі збільшенням в останній час числа аварій, зокрема, на залізниці, секретаріат президента вимагає відставки Рудьковського.

Крім того, Бондар заявляв, що в разі перемоги помаранчевого блоку на виборах має намір повернутися в уряд на посаду міністра транспорту й зв’язку, яку він обіймав з жовтня 2005 року по серпень 2006 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News