Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко порахували, що Янукович винен дітям по дві тисячі

Субота, 4 серпня 2007, 18:17

Один з лідерів БЮТ Микола Томенко вважає, що перед тим, як обіцяти збільшення допомоги при народженні другої і третьої дитини, уряд Віктора Януковича повинен повернути кожній молодій сім’ї по дві тисячі гривень боргу.

Так він прокоментував обіцянку Януковича збільшити одноразову допомогу при народженні дитини до 11,7 тис. грн. та запровадити більші виплати при народженні другої та кожної наступної дитини, повідомляє прес-служба Томенка.

Політик звернув увагу на те, що в законах "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" та "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" йдеться не про фіксовану суму допомоги при народженні малюка в 8500 гривень, а про її прив’язку до прожиткового мінімуму.

Держава гарантує, що допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини.

Виплату 8500 гривень при народженні першої дитини, нагадав Томенко, було запроваджено урядом Тимошенко ще навесні 2005 року. Відтоді прожитковий мінімум неодноразово збільшувався.

Виходячи з цього, в січні 2007 року допомога при народженні дитини мала б складати не 8500 гривень, а 9808 гривень. З 1 квітня вона мала дорівнювати 10463 гривні, а з першого жовтня, коли вчергове буде підвищено прожитковий мінімум, вона має складати 10622 гривні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...