Тимошенко підтягнула обіцянки до рівня Януковича

Неділя, 5 серпня 2007, 13:43

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступає проти надання російській мові статусу другої державної.

Про це вона заявила, виступаючи на з'їзді БЮТ у неділю.

"Якщо хтось хоче двомовності і якщо в нашій Україні комусь потрібна двомовність, давайте їм порадимо для початку вивчити українську, а потім говорити про це", - зазначила Тимошенко.

Вона також відзначила необхідність духовного та культурного відродження нації.

Для ілюстрації рівня знань у школах Тимошенко навела результати опитування учнів 7 класу в одній із середніх шкіл щодо видатних українців.

За її словами, лише 60% знали, хто такий Тарас Шевченко. "Троє назвали його президентом України, двоє – математиком, а один сказав, що, можливо, це міністр в Україні. Це що, така якість виховання дітей?", - запитала Тимошенко.

Вона зазначила, що діти не знали також, хто така Леся Українка, Василь Стус та Михайло Коцюбинський.

Торкаючись теми допомоги матерям при народженні дитини, Тимошенко відзначила, що "весь креатив" на з'їзді Партії регіонів у суботу стосувався лише того, щоб запропонувати більшу суму виплат при народженні дитини, ніж пропонував раніше БЮТ.

Як відомо, Партія регіонів пропонує платити 12 тисяч грн. за народження першої дитини, 25 – другої і 50 – третьої, замість 10, 15 і 20 тисяч, пропонованих БЮТ.

"Ми приймемо ці цифри (запропоновані Партією регіонів), щоб наших дітей було значно більше, ніж тих, хто хоче втрати незалежності, входження в якісь нові радянські простори", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...