ЦВК вже думає над ідеєю Тимошенко

Неділя, 5 серпня 2007, 17:48

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявляє, що до ЦВК вже передані документи близько 100 ініціативних груп щодо проведення референдуму з концепції нової редакції Конституції.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам після міжпартійного з'їзду БЮТ у Києві.

За його словами, документи були передані в ЦВК у п'ятницю, 3 серпня, і відповідно до закону, Центвиборчком повинен прийняти відповідне рішення протягом 10 днів після надходження документів.

Турчинов також повідомив, що по всіх регіонах України пройшло більш 500 зборів на підтримку референдуму, "але в деяких регіонах місцева влада блокує розгляд поданих документів".

Він також нагадав, що, відповідно до закону, місцеві ради приймають документи про проведення зборів і створення ініціативних груп і потім передають їх до ЦВК.

Центвиборчком у свою чергу повинен затвердити форму підписного листа для збору підписів на підтримку референдуму, після чого ініціативні групи можуть приступити до збору підписів.

"Я розумію, що Центральна виборча комісія зараз завантажена роботою, але я сподіваюся, що вона виконає свої обов'язки", - заявив Турчинов.

Політик висловив упевненість, що якщо місцеві ради і Центвиборчком виконають вимоги закону, то БЮТ протягом місяця збере більше 3 млн. підписів.

"І тоді наприкінці вересня можна виходити на це опитування (референдум), дуже зручно об'єднавши його з виборами", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...