Тягнибок сам тягне "Свободу" на вибори. А НДП блокується

Понеділок, 6 серпня 2007, 08:56

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" йде на дострокові вибори до Верховної Ради самостійно i вже затвердило виборчий список.

Як повідомляє Радіо "Свобода", до виборчого списку ВО "Свобода" увійшли кінорежисер Юрій Іллєнко, народний артист України Богдан Бенюк i фітотерапевт Наталя Зубицька.

Очолює список лідер цього об’єднання Олег Тягнибок.

До першої п'ятірки, окрім Іллєнка і Бенюка, увійшли також завідувачка кафедрою прикладної лінгвістики Львівської політехніки Ірина Фарiон та керівник центру Національного відродження iменi Степана Бандери Олександр Сич.

"Ми подаємо на реєстрацію у ЦВК ту саму програму "Захисту українців", з якою ми йшли на вибори на минулих парламентських перегонах. Ми її тільки збільшили на 10 пiдроздiлiв. Зокрема, це стосується соціальної політики, реформування освіти, медицини, села тощо", - цитує Тягнибока прес-служба партії.

Оновлену програму названо Програмою свободи українців.

"Основними пунктами Програми захисту українців залишаються вимога від Верховної Ради України, ООН, Європарламенту, парламентів країн світу визнання геноциду українців у 20 столітті злочином проти людства, а також визнання воїнів ОУН-УПА учасниками нацiонально-визвольної боротьби за державну незалежність України", – наголосив Тягнибок.

На парламентських виборах навесні 2006 року "Свобода" набрала 0,36% голосів i посіла 18-е місце серед 45 учасників кампанії.

* * *

Народно-демократична партія вирішила створити "Блок Людмили Супрун" для участі у нинішніх виборах Верховної Ради.

За словами Супрун, таке рішення було ухвалене на другому етапі 12-го з'їзду партії, який пройшов у Києві в неділю, 5 серпня.

Супрун зазначила, що НДП провела переговори про входження до цього блоку практично з усіма непарламентськими партіями.

"17 партій виявили бажання приєднатися до нашого блоку, зараз вони проводять з'їзди", - цитує її Радіо "Свобода".

Супрун повідомила, що в першу чергу про свою згоду ввійти в блок уже заявила Демократична партія (лідер – Сергій Козаченко).

За словами лідерки НДП, у найближчі 3-4 дні всі охочі увійти до блоку проведуть з'їзди й приймуть необхідні рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування