Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко готується до "діалогу" з Януковичем

Понеділок, 6 серпня 2007, 12:37

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" припускає співпрацю з Партією регіонів у парламенті наступного скликання, але вважає, що уряд має бути сформований на "чіткій ідеологічній основі".

Про це він заявив у програмі "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" у неділю, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ми мусимо рахуватися з тим, що третина українців приблизно делегує свою підтримку Партії регіонів. За ними теж такі люди і виборці, як і за вами", - зазначив Луценко.

"Як відповідальний політик я вважаю, що ми маємо вести діалог з Партією регіонів, особливо там, де необхідна конституційна більшість в парламенті. Наприклад, питання нової Конституції, наприклад, прийняття конституційних законів, можливо, нового виборчого закону. Отже, є багато речей, де ми можемо знайти співпрацю. Але уряд має бути сформований на чіткій ідеологічній основі", - додав він.

Водночас, Луценко не сумнівається, що блок НУ-НС формуватиме коаліцію з блоком Юлії Тимошенко у Верховній Раді 6 скликання.

"Ми не сумніваємося в перемозі демократичних сил, і наш найближчий союзник БЮТ має угоду з "Нашою Україною", в якій чітко розписаний механізм формування влади", - зазначив він.

"Хто з нас отримає більшу підтримку українців, може делегувати кандидата в прем’єр-міністри, інші посади діляться в однакових пропорціях, і кожен висуває не своїх людей, а своїх професіоналів", - підкреслив Луценко, який "претендує" на те, що НУ-НС набере не менше 20% голосів.

За словами Луценка, його блок – "єдина політична сила, яка публічно визнала свої помилки, в тому числі й кадрові, очистилася і оновилася", і "те саме відбулося і в БЮТ". "Сьогодні повністю партнерські узгоджені дії і чесна конкуренція в пропозиції ідей, а не взаємного побоювання на амбіційних, мілких війнах...", - вказав він.

Луценко також наголосив, що БЮТ є найближчим союзником НУ-НС. "І ми підтримуємо її ідеї, а особливо цю просвітницьку роботу по різним формам конституційного устрою, який може бути запропонований в наступній Конституції".

"Але ми хочемо сконцентруватися на стрижневій проблемі – скасування депутатської недоторканності. Це основа нинішньої корупційної культури", - зазначив він.

"Чесно кажучи, я вважаю, що треба робити не референдум про форми, про просвітницьку роботу, про різні варіанти устрою в Україні. Треба внести на розгляд готовий конституційний документ, прийняти його всенародно або на конституційній асамблеї не депутатів, а делегованих спеціально для цього спеціалістів, і всенародно затвердити його раз і назавжди, припинивши хаос і двовладдя в країні", - додав Луценко.

На думку лідера демблоку, в Україні мають бути "і сильні повноваження президента, і серйозні баланси проти можливої узурпації зі сторони парламенту та на місцях". "Президент має бути арбітром гілок влади... отже, він має право розпускати парламент. Але одночасно парламент формує уряд. Це зрозуміла для мене модель", - додав Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування