У Раду йдуть не партії, а "довірені особи" олігархів?

Понеділок, 6 серпня 2007, 16:31

Політолог Володимир Маленкович сумнівається в тому, що БЮТ і Партія регіонів виконають дані на з'їздах обіцянки щодо соціально-економічних реформ.

"І Партія регіонів, і БЮТ багато пообіцяли, наприклад, виплатити 50 тис. грн. за народження дитини. Але я сумніваюся, що все це виконають", - цитує його слова "ЗаКиїв".

Маленкович відзначив, що "більш за все" його здивував з'їзд Партії регіонів, "де в п'ятірку увійшли Богословська і Шуфрич, що вміють красиво говорити".

"Це свідчить про те, що ПР на перше місце поставила не стільки політичний професіоналізм, скільки можливість показати себе на дебатах", - вважає він.

Крім того, Маленковича здивував з'їзд БЮТ: "У них він нагадував маскарад і нічого спільного з політикою я там не побачив".

"Я вважаю, що зараз у нас немає справжніх політичних партій, є тільки "довірені особи" олігархів. Не беру до уваги соціалістів, що відстоюють основи парламентаризму", - додав він.

Водночас, на думку політолога Вадима Карасьова, "усе більше і більше в нашій країні з'їзди політичних партій нагадують красиві політичні шоу, до якого готується ціла маса людей".

"Усе частіше технологія і підготовка проведення з'їздів нагадують мені традиційні американські партійні з'їзди", - додав він.

Коментуючи ухвалені з'їздами списки, Карасьов сказав: "Звичайно ж, це гарна публічна перша п'ятірка лідерів, здатних розповісти про програмні меседжі політичної сили".

"По суті, нічого нового, тільки удосконалене старе", - додав він.

Водночас політолог Костянтин Бондаренко зізнався, що його "нічого особливо не здивувало, з'їзди проходили в звичайному режимі, як завжди".

"Єдиний висновок, про який я можу казати, це те, що наші бізнес-групи очевидно ніяких висновків не роблять зі своїх попередніх помилок", – сказав експерт.

"І не дивлячись на всі зусилля політичних сил, скасувати депутатську недоторканність, бізнес-еліта все одно намагається проникнути в політику, невідомо для яких причин. Я вважаю, що бізнесмен повинен займатися бізнесом, і політика до цього бізнесу відноситися не повинна", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування