Шуфрич поспішив із злиттям "Регіонів" і СДПУ(о) в міцних обіймах?

Понеділок, 6 серпня 2007, 21:19

Міністр з питань надзвичайних ситуацій, екс-заступник голови Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) Нестор Шуфрич не виключає, що СДПУ(о) приєднається до Партії регіонів.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Як мінімум, декілька керівників партії фактично стають членами іншої партії… Це говорить про об’єднання", - сказав Шуфрич.

"Це нормальний процес, коли відбувається об’єднання політичних сил. Це відбувається і у наших політичних опонентів – в конгломераті під назвою "Наша Україна", подібні процеси відбуваються і в БЮТ", - додав він.

На його переконання, було б краще, щоб в Україні було 10-15 політичних сил, а не так, як зараз – набагато більше, оскільки це ускладнює громадянам робити свідомий вибір.

За словами Шуфрича, об’єднання може проходити в різноманітній формі: або партія повністю вливається в іншу, або члени партії в індивідуальному порядку переходять до іншої партії.

Він переконаний, що об’єднання партій є позитивним процесом.

4 серпня стало відомо, що п’ятий номер передвиборчого списку Партії регіонів, міністр з питань надзвичайних ситуацій Шуфрич вступив до лав Партії регіонів. До цього Шуфрич був членом СДПУ(о).

Раніше про об’єднання з Партією регіонів заявили Республіканська партія України та партія "Трудова Україна", також до виборчого списку Партії регіонів увійшла колишній голова партії "Віче" Інна Богословська.

У свою чергу заступник голови СДПУ(о) Олексій Мустафін у коментарі "Українській правді" спростував намір партії об'єднуватися з Партією регіонів.

За його словами, на з'їзді 27 липня СДПУ(о) було ухвалено рішення про "політичну підтримку Партії регіонів, але питання про об'єднання у порядку денному не стоїть".

При цьому він наголосив, що ухвалене рішення не є предметом політичних домовленостей з Партією регіонів, чи тим паче питанням квот.

Крім того Мустафін повідомив, що з'їздом було вирішено, що ті, хто має намір балотуватися за списками інших партій, має призупинити своє членство у СДПУ(о).

Також він зауважив, що Шуфрича не було на з'їзді 27 липня "з поважних причин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування