Секретаріат Ющенка продовжує травити Рудьковського аваріями

Вівторок, 7 серпня 2007, 11:41

Секретаріат президента звинувачує керівництво Міністерства транспорту і зв'язку у спробах приховати реальний стан справ у галузі і вимагає відставки Миколи Рудьковського з посади керівника відомства.

З такою заявою виступив заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар, повідомляє прес-служба глави держави.

Він зазначив, що черговий інцидент на залізниці 6 серпня, коли у Харківській області з рейок зійшли 19 вагонів вантажного потягу свідчить про те, що "проблема безпеки на транспорті стала системною і потребує принципового вирішення".

Бондар також наголосив, що керівництво Мінтрансзв'язку наполегливо демонструє свою неадекватність цим завданням.

При цьому він послався на заяву прес-служби Мінтрансу щодо зниження на 24,3 % кількості аварій на транспорті за 6 місяців 2007 року порівняно з відповідним періодом 2006 року.

Представник секретаріату назвав це прикладом маніпуляцій зі статистикою та намаганням приховати реальний стан справ у галузі.

"Спостерігаємо нонсенс. При скороченні майже утричі кількості ДТП, про що звітує Мінтранс, збільшилася кількість загиблих", - зазначив Бондар.

"Подібна "арифметика" свідчить або про некоректне використання статистичних даних, або про відверте їх фальшування", – додав він.

На думку Бондаря, маніпуляції зі статистикою є для Рудьковського останньою надією утриматися на посаді. Однак варто усвідомлювати, що "фальсифікація показників загрожує безпеці мільйонів людей, які стали заручниками у схемах "комбінатора" від транспорту".

"Адже ситуація стає дедалі більш непрогнозованою і загрожує транспортним колапсом", - попередив представник секретаріату.

Бондар наголосив, що керівництво Мінтрансзв'язку не бажає помічати проблем. Це, зокрема, демонструють факти прокурорської перевірки діяльності міністерства.

В одному з документів прокурорського реагування Генпрокуратури відзначається, що із численних відомчих перевірок стану профілактичної роботи на залізницях жодною "не виявлено суттєвих порушень".

Водночас упродовж першого півріччя 2007 року за результатами прокурорських перевірок у галузі порушено 345 кримінальних справ, з яких 183 вже направлено до судових інстанцій.

За цей самий період задоволено 1030 протестів прокурорів, а за актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 3052 посадовців, які працюють на транспорті, зазначається у повідомленні.

"Настав час зупинити словоблуддя і перейти до жорстких професійних дій з наведення порядку на транспорті. І першим кроком до цього має стати відставка міністра транспорту", – акцентував Бондар.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування