Кириленко пообіцяв забрати у депутатів і міністрів пенсії і віддати мамам

Вівторок, 7 серпня 2007, 13:14

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко обіцяє, що у разі перемоги на парламентських виборах і формування демократичного уряду Блок "Наша Україна" – "Народна Самооборона" боротиметься за відновлення справедливості у соціальній сфері.

Про це він заявив, виступаючи на з’їзді Блоку у вівторок.

"Нашим обов’язком буде скасування пільгових пенсій для депутатів і міністрів, і це буде справедливо", - пообіцяв він.

Кириленко також зазначив, що будь-який уряд, який буде сформовано після виборів, буде зобов’язаний виконувати соціальні ініціативи, запропоновані президентом Віктором Ющенком.

"З початку наступного року ми почнемо реалізовувати соціальні ініціативи президента Ющенка, які є обов’язковими для будь-якого уряду в Україні, який прийде після виборів. Вже з початку 2008 року пенсії для простих трудових пенсіонерів, яких в країні 12 мільйонів, зростуть згідно з рішенням президента, на 35%", - пообіцяв він.

"Уже в наступному році мінімальна заробітна плата сягне позначки 600 гривень, а середня заробітна плата – 2100 гривень. І це буде перший крок з виконання зобов’язань перед величезною кількістю українців, які так і не дочекалися покращення життя за недолугого непрофесійного уряду Януковича", - додав лідер "Нашої України".

Крім того, за словами Кириленка, з приходом до влади, демократичні сили збільшать допомогу при народженні дитини з 8,5 до 12 тисяч гривень.

"Ми введемо допомогу за народження другої дитини 15 тисяч, за народження третьої дитини – 25 тисяч гривень. І це буде справедливо", - додав також він.

Водночас Кириленко розкритикував діяльність уряду Віктора Януковича у соціальній сфері.

"Ми всі, що об’єдналися у блок "Наша Україна" – "Народна Самооборона" і мільйони наших прихильників запитуємо недолугих урядовців Януковича: де дешеві ціни на газ, де дешеві житлово-комунальні послуги і де гідна людська заробітна плата і пенсії?", - спитав він.

"За рік правління Януковича краще стали жити лише депутати і урядовці. Ми припинимо цю несправедливість. 30 вересня цього року український народ скаже "ні" хаосу та безладу, які намагалися посіяти в Україні правляча коаліція", - додав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News