Перед виборами Ющенко підкинув Януковичу роботу з землею

Вівторок, 7 серпня 2007, 13:41

Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет міністрів прискорити створення в Україні правових засад для удосконалення земельних відносин.

Про це йдеться у листі президента на ім'я прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко відзначив, що на сьогодні Кабмін не виконав близько 70% завдань, передбачених указами президента, направлених на врегулювання актуальних питань у зазначеній сфері.

Президент наголошує, що реалізація положень цих актів створить необхідне нормативно-правове поле для забезпечення раціонального використання земельного фонду України та ефективного функціонування ринку землі.

Глава держави пропонує уряду прискорити створення правових засад для удосконалення земельних відносин та гарантування прав власників землі у державі.

На думку Ющенка, Кабміну необхідно невідкладно підготувати з урахуванням висловлених ним пропозицій та зауважень новий законопроект про державний земельний кадастр і забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту закону "Про ринок земель".

Крім того, президент вважає необхідним, щоб Кабмін вніс на розгляд парламенту проекти законів, передбачених указом президента від 21 листопада 2005 року, у тому числі у першочерговому порядку законопроекти:

"Про внесення змін до Земельного кодексу України", "Про гарантійний фонд Державного реєстру прав на нерухоме майно", "Про загальнодержавну програму використання і охорони земель", "Про землі оздоровчого та рекреаційного призначення", "Про землі природно-заповідного та історико-культурного призначення", "Про державну інвентаризацію земель", "Про зонування земель".

Також Ющенко вважає за доцільне зобов'язати відповідні центральні органи виконавчої влади розробити та прийняти необхідні державні стандарти, норми і правила з питань землекористування, землеустрою, охорони, оцінки земель.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування