У Януковича звинувачують НУ-НС у "необольшевизмі"

Вівторок, 7 серпня 2007, 17:05

Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв вважає, що заяви певних лідерів блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" про скасування пільгових пенсій для депутатів і міністрів є ні чим іншим, як популістським перекручуванням фактів і перекладанням "з хворої голови на здорову".

"Заяви деяких лідерів пропрезидентської "партії влади" – "Нашої України" - є не чим іншим, як бажанням перекрутити факти, намалювати райдужні перспективи і – як кажуть у народі – перекласти з хворої голови на здорову. Інакше як популізмом і безвідповідальністю подібні заяви пояснити не можна", - цитує його прес-служба Мінпраці.

При цьому Папієв хоче нагадати, що "підвищення пенсій для народних депутатів і міністрів відбулося 30 червня 2005 року, коли міністром праці і соціальної політики був саме (нинішній лідер "Нашої України" В’ячеслав) Кириленко".

"Якщо виступ Кириленка на з'їзді – це варіант самокритики і визнання власних помилок – тоді ми вітаємо його щире бажання покаятися перед власним народом. Якщо ж він вирішив кинути камінь у город нинішнього уряду – то, як казав герой Михайла Булгакова, "Поздравляем, господин, соврамши!", - наголосив чинний міністр праці.

"Хочу наголосити на тому моменті, що сьогоднішній виступ В'ячеслава Кириленка на з'їзді НУ-НС продемонстрував концептуальну відмінність між нами у підходах до здійснення соціальної політики в Україні", - зазначив Папієв.

При цьому він наголосив, що Кириленко пропонує скасувати пільгові пенсії для депутатів і міністрів, "у той час як наш уряд пропонує комплексну програму, спрямовану на підвищення пенсій пересічним громадянам до того рівня, на який сьогодні можуть претендувати лише "слуги народу".

"В даній ситуації згадується старий анекдот про графиню, яка в дні Жовтневої революції 1917 року запитувала у своєї служниці: "Що це за шум за вікном?" – "Революція!" – "А що хочуть ці люди?" – "Вони хочуть, аби не було багатих". – "Дивно. Мій дідусь-декабрист пішов на каторгу ради того, аби не було бідних", - сказав Папієв.

За його словами, "30 вересня народ сам дасть оцінку необільшовицькій політиці НУ-НС та її соціальним теоретикам. Здається, наш народ вже втомився жити у бідності і хоче бодай трішки пожити заможно, але, вочевидь, це бажання надто не подобається Кириленку".

Як відомо, під час з'їзду мегаблоку "Наша Україна – Народна самооборона" 7 серпня, низка політиків – зокрема, Кириленко, а також президент Віктор Ющенко – висловили критику на адресу чинного уряду, вказувалося на прорахунки в соціальній сфері.

"Нашим обов’язком буде скасування пільгових пенсій для депутатів і міністрів, і це буде справедливо", - заявив, зокрема, Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування