Герман таки домоглася того, щоб пожертвувати журналістам гроші

Середа, 8 серпня 2007, 10:55

Київська незалежна Медіа-профспілка домовилась із членом Партії регіонів Ганною Герман про співпрацю в рамках фінансування фонду підтримки журналістів, незаконно звільнених з роботи.

Про це йшлося на зустрічі голови Київської незалежної Медіа-профспілки Михайлини Скорик та члена комітету профспілки Кирила Хорошилова з Герман у вівторок, повідомляє прес-служба профспілки.

При цьому Герман висловила бажання вступити до Медіа-профспілки як людина, що має журналістську освіту. Також вона захотіла увійти до складу наглядової ради фонду, аби контролювати розподіл коштів.

Сторони домовились, що фонд фінансово підтримуватиме кожного журналіста, незаконно позбавленого зарплати або звільненого з роботи з економічних чи політичних мотивів.

Спеціальний рахунок для підтримки незаконно звільнених журналістів існує у Київській незалежній Медіа-профспілці з листопада 2004 року. Його було створено під час боротьби з цензурою у центральних ЗМІ.

Медіа-профспілка підкреслює, що кошти у фонд підтримки незаконно звільнених журналістів може перерахувати будь-яка фізична або юридична особа.

Реквізити спецрахунку: розрахунковий рахунок 26008013363453 в КМФ АКБ "Укрсоцбанк" МФО 322012 код 26385397. Призначення платежу – "благодійний внесок на підтримку незалежних журналістів".

Зі свого боку, Медіа-профспілка обіцяє щомісяця оприлюднювати список благодійників і суму перерахованих ними коштів, а також імена людей, які отримають допомогу, на сайті Медіа-профспілки www.profspilka.org.ua.

Як відомо, третій місяць працівники газети "Без цензури", яку заснувало ТОВ "Українські медіа-ресурси", не отримували зарплату.

Журналісти видання, яке контролює член "Нашої України" Роман Безсмертний звернулися з вимогою про погашення боргів до президента, керівників його секретаріату та глави партії "Наша Україна". У вівторок представники партії "Наша Україна" пообіцяли повернути усі гроші.

Водночас член Партії регіонів Ганна Герман заявила про намір перевести на рахунок працівникам редакції свої відпускні і закликала колег із БЮТ і "Нашої України – Народної самооборони" взяти з неї приклад.

У відповідь Медіа-профспілка оприлюднила банківські реквізити для можливості перерахування коштів на допомогу журналістам. Однак Герман особисто прийшла до редакції і принесла гроші готівкою.

У повідомленні прес-служба Партії регіонів зазначалося, що нібито керівництво редакції заборонило присутнім людям брати у Герман гроші. Після цього з представником "Регіонів" зв'язалися члени Медіа-профспілки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News