СБУ доповість Ющенку про небезпеку дружби Деркача з Росатомом?

Середа, 8 серпня 2007, 11:14

Проміжні результати перевірки протоколу про плани по співробітництву між українським держконцерном "Укратомпром" і Федеральним агентством з атомної енергії РФ "Росатом" у четвер будуть повідомлені президентові України в письмовому вигляді.

Про це заявив УНІАН виконуючий обов'язки глави Служби безпеки України Валентин Наливайченко, повідомляє Обком.

Детальну інформацію про результати він не надав, відзначивши, що "підстави для побоювань є".

Наливайченко відзначив, що після узгодження перевірки з даними Генпрокуратури будуть ухвалені відповідні рішення.

15 червня президент Віктор Ющенко доручив Генпрокуратурі і СБУ перевірити угоду між Федеральним агентством з атомної енергії РФ і державним концерном "Укратомпром".

4 червня генеральний директор Державного концерну "Укратомпром" - президент НАЄК "Енергоатом" Андрій Деркач і представник "Росатом" Сергій Кирієнко підписали протокол про наміри співробітництва в атомній галузі.

У протоколі сторони, серед іншого, висловили намір розвивати співробітництво в напрямках науково-технічного супроводу атомної галузі, підвищенні безпеки і продовження термінів експлуатації атомних енергоблоків, проектуванні і будівництві нових АЕС, розвитку підприємств ядерно-паливного циклу, а також у плані спільного виходу на ринки третіх країн.

У найближчих планах сторін – вивчення можливості створення спільних підприємств у сфері виробництва і збагачення урану, а також виготовлення ядерного палива на підприємствах України і Російської Федерації.

Протоколом передбачається створення на паритетних засадах спільної організації для організація взаємодії між "Укратомпромом" і Росатомом.

Засновниками спільної організації з боку "Укратомпрома" виступить ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект", із боку Росатома – ВАТ "Атомне й енергетичне машинобудування".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування