Тимошенко розповіла, чому змінила ліве крило на праве

Середа, 8 серпня 2007, 12:53
Блок Юлії Тимошенко отримав запрошення стати спостерігачем в Європейській народній партії.

Про це повідомила лідерка БЮТ Юлія Тимошенко на спільній зустрічі з прем’єр-міністром Баварії Едмундом Штойбером.

"Ми отримали пропозицію від пана Штойбера відносно того, що наша політична сила увійшла в статусі спостерігача до Європейської народної партії", - сказала Тимошенко.

На запитання про те, що "Наша Україна" вже давно є членом ЄНП, і чи не свідчить факт вступу БЮТ до цієї партії про конкуренцію між двома українськими політсилами, вона зазначила, що пропозиція щодо вступу блоку до ЄНП виходила не від самого блоку.

Окрім того, за словами Тимошенко, у багатьох європейських країнах є практика участі у ЄНП двох і більше політичних сил.

"Тому тут не йде мова ні в якому разі про конкуренцію, тому що це, як мінімум, є не наша ініціатива, але ми її підтримали", - зазначила лідер БЮТ.

Також вона сказала, що під час зустрічі з баварським прем’єром, йшлося зокрема про перспективу вступу України в Євросоюз.

На запитання, яким чином вони це обговорювали в контексті попередніх заяв Штойбера про неможливість вступу України до ЄС, вона відповіла:

"Ми довго і детально це обговорювали(вступ до ЄС), і я вважаю, що якщо Україна буде послідовно діяти в цьому напрямку, якщо ми підпишемо, розширену посилену угоду про співпрацю, ми зробимо все необхідне для того, щоб європейське майбутнє України стало реальністю".

ЄНП є політсилою правого спрямування, тоді як БЮТ, як відомо, позиціонувався як ліва політична сила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування