Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютівців уже почали прослуховувати?

Середа, 8 серпня 2007, 13:14

Керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов звинувачує силові структури у зборі компромату на кандидатів у депутати від БЮТ і прослуховуванні їхніх мобільних переговорів.

Про це він сказав на прес-конференції у середу.

"Активізувалися силові структури, починають збирати і публікувати компрометуючу інформацію щодо кандидатів опозиційних сил, зокрема, БЮТ, починається знову використання несанкціонованого зйому інформації, зокрема, мобільних переговорів з допомогою мобільного зв'язку", - заявив Турчинов.

"Я хотів би звернутися до своїх колег - представників силових міністерств і відомств: не треба займатися не притаманними вам функціями, не треба робити ті речі, які найближчим часом можуть бути кваліфіковані як злочинні дії", - додав він.

На питання про ініціативу БЮТ проведення всеукраїнського референдуму, Турчинов повідомив, що до ЦВК передано "вже біля ста заявок після того, як в районах і містах нашої держави були проведені збори ініціативних груп щодо референдуму по Конституції".

"Сподіваємось найближчим часом отримати дозвіл від ЦВК щодо проведення конституційного референдуму і питань, що цікавлять більшість наших громадян в переліку тих, що ми пропонуємо затвердити ЦВК", - додав він.

На питання, чи можуть бути порушені кримінальні справи проти чиновників, які одночасно перебувають на посаді і у виборчих списках, Турчинов відповів, що "закон забороняє це робити".

"Він (закон) пропонує механізм виходу з цієї ситуації і рекомендує всім, хто займає посади і одночасно є кандидатом в депутати, йти в неоплачувані відпустки", - пояснив представник БЮТ.

"Я змушений повідомити, що ми не маємо в державі прецеденту, щоб проти людини, що зловживала службовим положенням, порушувалися кримінальна справа, або така політична сила була знята з перегонів", - заявив Турчинов.

Окрім того, він додав, що "ми можемо звертатися до ЦВК", але нагадав, що "більшість у ЦВК належить представникам колишньої антикризової коаліції і не впевнений, що вони проголосують за виключення когось із виборчого списку".

На питання щодо створення коаліції у наступному парламенті Турчинов нагадав про підписання на початку року між БЮТ та "Нашою Україною" договору про створення коаліції демократичних сил.

Він запевнив, що БЮТ виконає взяті на себе обов'язки і висловив сподівання, що так само вчинять їхні союзники.

"Сила, яка спробує говорити під час виборів одні тези, а потім робити інші речі – вона приречена. Переконаний, що наші союзники – відповідальна політична сила і вона буде діяти так, як ми домовилися", - заявив Турчинов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування