Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко не пішов із Кириленком, бо мітить на мера Києва

Середа, 8 серпня 2007, 14:03

Лідер блоку свого імені Віталій Кличко не піде на дострокові вибори до Верховної Ради, бо збирається балотуватись у мери Києва, дострокові вибори якого він прогнозує навесні.

"Щодо моєї участі в парламентських виборах, то мого імені немає у списках, оскільки мій пріоритет – Київ. Моя мета – змінити, без перебільшення, жахливу ситуацію, яка склалася у місті", - заявив він в інтерв’ю газеті "День", коментуючи відсутність свого імені у списку "Нашої України".

"Вже зрозуміло, що після спікеріади та прем’єріади нас чекають вибори й до місцевих рад, і в Києві. Я переконаний, уже навесні будуть дострокові вибори мера Києва. Я неодмінно балотуватимусь і виграю їх", - наголосив Кличко.

Тому, за словами голови фракції Блоку Кличка у Київраді, сьогодні всі свої зусилля він "зосередив саме на цій роботі". "Розробляю стратегію розвитку Києва, доукомплектовую команду, відшліфовую алгоритм своїх дій після перемоги на виборах", - зазначив Кличко.

"Cпочатку, звичайно ж, повинні відбутися парламентські вибори. Потім, безумовно, буде спікеріада, далі нас чекає прем’єріада й лише подальшим етапом стануть вибори до місцевих рад і перевибори у Києві. Я впевнений, що це станеться наступної весни. Але, як то кажуть, сани потрібно готувати влітку", - пояснив він свою позицію.

Відповідаючи на запитання, чи є крісло столичного мера "верхівкою політичних амбіцій" Кличка, чи в майбутньому він претендуватиме на більш високу державну посаду, Кличко відповів:

"Київ – це не просто місто на мапі, це, передусім, серце України... Якщо не змінити, причому найбільш кардинальним чином ситуацію, яка склалася у столиці, неможливо говорити про реформи у країні загалом. Адже, за великим рахунком, усі процеси, що відбуваються в кожному куточку нашої країни, беруть свій початок зі столиці."

"Київ, якщо хочете, це шкала, дзеркало, яке відображає всі внутрішньоукраїнські процеси – політичні, економічні, соціальні. Саме тому для мене на сьогоднішній день пріоритетом є Київ. Поки я та моя команда не змінимо – а я переконаний, що змінимо ситуацію у Києві – говорити про політичне майбутнє більш широкого спектра я не можу", - додав він.

На прохання "персоніфікувати" команду Кличка, лідер однойменного блоку сказав "на все свій час".

"Вже у найближчому майбутньому я представлю свою команду. Ці люди – відомі професіонали, кожний у своєму напрямку. Вони, як і я, відстоюють інтереси киян, а не свої особисті. Це мої однодумці, які не розмінялися на посади та всілякі преференції, які їм пропонували", - наголосив Кличко.

При цьому він зазначив, що "ключову роль (у підборі команди) повинен відігравати не вік, а професійні та, звичайно ж, моральні якості того чи іншого чиновника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...