У Луценка відхрестилися від однопартійця, який втік через Омельченка

Середа, 8 серпня 2007, 15:56

Закарпатське обласне відділення блоку "Народна самооборона" припиняє свою діяльність через небажання об’єднуватися з “Нашою Україною”.

Про це заявив на прес-конференції в Ужгороді керівник Закарпатського обласного штабу “Народної самооборони” Віктор Щадей, повідомляє УНІАН.

На його думку, об’єднання “Народної самооборони” в блок "і, тим більше, в єдину партію з партією “Народний Союз Наша Україна” є нечесним кроком з боку керівництва організації по відношенню до активістів та прихильників НС".

"Адже з самого початку створення організації лідери "Народної самооборони" наголошували, що НСНУ дискредитована корупційними скандалами і потрібно створити нову незаплямовану силу, щоб демократично налаштовані виборці мали за кого голосувати”, - сказав Щадей.

Він наголосив, що закарпатські члени "Народної самооборони" обурені тим, що попередня риторика лідерів блоку "була обманом і технологічним проектом, направленим на збільшення рейтингу “Нашої України”.

"І на знак протесту проти ситуації, коли всі рішення приймаються партійними верхами, обласне відділення НС вирішило припинити свою діяльність. Краще взагалі піти з політики, ніж бути маріонеткою у такому цинічному політичному фарсі” - зазначив Щадей.

На запитання, чому саме тепер прийнято рішення про розпуск обласної організації, Щадей пояснив, що останньою краплею стали включення до списку НУ-НС по квоті “Народної самооборони” колишнього мера Києва Олександра Омельченка і слова Юрія Луценка про те, що Омельченко дуже досвідчений керівник.

“За такою логікою наступним номером у списку скоро стане Леонід Кучма – у того ще більший досвід державного керування”, - підсумував Щадей.

Водночас Громадянський Рух "Народна самооборона" спростує інформацію про приналежність Віктора Щадея до лав "Народної самооборони".

"Народна самооборона" офіційно заявляє, що в Закарпатській області не існує обласного штабу НС, а Віктор Щадей відповідно не є керівником організації у цій області", - сказано у повідомленні.

За даними прес-служби організації, Щадей перебував на випробувальному терміні на посаді керівника організації "Антикримінальний вибір" на Закарпатті, проте через порушення статутних вимог не був офіційно затверджений на цій посаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування