У Януковича звинуватили Ющенка в "перекручуванні" з успіхами уряду

Середа, 8 серпня 2007, 17:07

Кабінет міністрів називає критику президента Віктора Ющенка щодо соціально-економічних зобов’язань уряду необґрунтованою, побудованою на недостовірних чи перекручених фактах і неконструктивною, та пов’язує її з підготовкою до виборів.

"Вже з перших днів підготовки до парламентських виборів почастішали необґрунтовані звинувачення на адресу уряду. Зокрема, активну наклепницьку кампанію розгорнули так звані опозиціонери, які маніпулюють цифрами, перекручують факти", - йдеться в заяві прес-служби Кабміну.

"Прозвучала критика щодо соціально-економічних зобов’язань уряду і з уст президента на з’їзді блоку "Наша Україна – Народна Самооборона"... На жаль, здебільшого... не тільки неконструктивна, вона побудована на недостовірних або перекручених фактах", - наголошується в заяві.

Кабмін зазначає, що "про реальні результати діяльності уряду говорять цифри Держкомстату, а також і міжнародні експертні оцінки, які доводять значне економічне зростання України, а відповідно - і ефективність діяльності уряду".

"Факти вперто свідчать: за останні 7 років, про які у промові на з’їзді зазначав президент, найуспішнішими були періоди, коли уряд очолював Віктор Янукович", - стверджується в заяві.

При цьому Кабмін твердить, що "якщо за правління помаранчевої команди у 2005 році темп зростання ВВП впав до 2,7%, то, починаючи із серпня 2006 року, забезпечується середній приріст ВВП близько 8% – уряд не просто "використав" ці позитивні показники, як сказав президент, а спрямував їх на покращення життя людей".

"Так, темпи зростання доходів населення та заробітної плати перевищують темпи зростання економіки. Однак, при цьому, для підвищення зарплат використовується реальний, зароблений економікою ресурс, а не одноразові "вливання" від продажу "Криворіжсталі", або видавлені з підприємств - у вигляді податків - обігові кошти", - зазначає Кабмін.

"За І півріччя 2007 року номінальні доходи населення, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшилися на 26,2%, а у червні – на 27,8%. Про яке сповільнення може йти мова, якщо середньомісячна заробітна плата за І півріччя 2007 року зросла на 26,7%? (до аналогічного показника минулого року)", - запитує прес-служба уряду.

"Коли уряд Януковича розпочав роботу, частка працівників, які отримували заробітну плату нижчу за 400 грн., сягала 15,6% (на 1 липня 2006 року). Тепер цей показник знизився вдвічі - до 7,3% (станом на 1 квітня 2007 року). Таким чином здійснювана урядом соціально-економічна політика призвела до стрімкого скорочення рівня бідності...", - твердить Кабмін.

Торкаючись тарифної політики у житлово-комунальній сфері, прес-служба уряду стверджує, що "саме уряд Януковича зупинив необґрунтоване зростання цін на ЖК-послуги", адже за підсумками 7 місяців цього року тарифи на ЖКП "зросли лише на 3% проти 22,2% за 7 місяців 2006 року".

"Президент пред’являє претензії уряду Януковича за відносно незначне зростання цін у 2007 році, і, водночас, не згадує м’ясну, цукрову та бензинові кризи уряду Тимошенко, коли не просто піднялися ціни на товари, але й спостерігався їх дефіцит", - нагадує уряд, заявляючи, що за 7 місяців 2007 року зростання споживчих цін становило 5,6% і "було викликане виключно спекулятивними факторами і не мало економічного підґрунтя".

Коментуючи критику президента щодо скорочення міжнародних інвестицій, прес-служба уряду заявляє, що інвестиційна активність "в цілому" у 2007 році "значно покращилася". "Єдине, що не сприяє притоку іноземних інвестиції в Україну – це політична нестабільність. Адже гроші люблять спокій та прогнозовану політику", - наголошується в її заяві.

"Президентом озвучені недостовірні факти щодо фінансування програм державного бюджету... Кому буде на користь недовіра громадян до дій уряду у цей непростий передвиборчий період?.. Президент, фактично, цілеспрямовано відкидає досягнення політичних партій, які отримали перевагу на виборах... та сформували чинний уряд ", - наголошує прес-служба Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування