Чечетов не хоче віддавати недоторканність

Середа, 8 серпня 2007, 20:28

Заступник керівника парламентської фракції Партії регіонів у парламенті V cкликання Михайло Чечетов вважає, що народний депутат повинен бути жорстко захищений від переслідувань влади за політичну діяльність.

Про це йдеться у коментарі Чечетова, розповсюдженому прес-службою Партії регіонів.

За словами Чечетова, у протилежному випадку діяльність парламенту буде зведена до нуля.

Коментуючи наміри "помаранчевих" скасувати депутатську недоторканність, один з лідерів Партії регіонів заявляє, що "опозиція намагається за рахунок таких відверто популістських кроків вибудувати свою піар-кампанію й підвищити рейтинг на виборах".

На його думку, можливо й треба було б переглянути обсяг депутатської недоторканності.

"Але й у цьому випадку депутат однозначно повинен бути захищений, коли він виступає з трибуни парламенту, коли висловлює якусь політичну позицію. Тобто, суто політична діяльність депутата повинна бути захищена. У протилежному випадку, погодьтеся, він просто не зможе жорстко відстоювати ні інтереси країни, ні інтереси виборців", – переконаний Чечетов.

Водночас він переконаний, що депутатську недоторканність стосовно захисту інших сфер діяльності народних обранців дійсно варто серйозно переглянути. "Партія регіонів, як і наші опоненти, теж вважає, що багато чого в цьому питанні варто серйозно переглянути", - зауважив Чечетов, додавши, що при цьому не треба зачіпати захист політичної діяльності.

Чечетов вважає, що їх "опоненти постійно намагаються все побудувати винятково під себе, під свої бажання й нерозумні амбіції".

"Коли вони були в опозиції до президента Кучми, то на кожному розі кричали, що в жодному разі не можна депутатів недоторканності позбавляти. Зараз, коли вони фактично при владі, говорять зворотне - давайте позбавимо...", – нагадав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування