Шуфрич відібрав у Гриценка льотну площадку

Четвер, 9 серпня 2007, 09:26

Кабінет міністрів передав із балансу Міністерства оборони на баланс Міністерства з надзвичайних ситуацій військовий злітний майданчик в аеропорту "Київ".

Як повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в Кабміні, таке рішення уряд ухвалив переважною більшістю голосів на закритій частині засідання в середу.

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич пояснив, що МНС доводиться "ганяти свої літаки" на площадку в місті Сніжному Донецької області, тоді як у військових є дві площадки в столиці – в аеропортах "Київ" і Бориспіль.

Як розповіли члени Кабміну виданню, Шуфрич заявив, що міністр оборони Анатолій Гриценко ще в лютому письмово підтвердив згоду на передачу цієї площадки МНС.

Однак присутній на засіданні заступник міністра оборони Леонід Поляков заперечив, що в лютневій переписці Гриценка із Шуфричем ішлося про передачу льотної площадки тільки разом із базою в Новобогданівці.

"Це називається "ось вам ложка, а до неї табуретка", - пожартував у відповідь Шуфрич і заявив, що не має наміру приймати склад у Новобогданівці на баланс свого міністерства.

Між чиновниками почалася суперечка, що продовжувалася більш години. У підсумку в дискусію втрутився віце-прем'єр Олександр Кузьмук, який до того мовчав, і запропонував "не морочити голову і схвалити передачу", пише видання.

Після цих слів у Полякова "закінчилися аргументи", і Кабмін переважною більшістю голосів схвалив передачу льотної площадки МНС.

Як зазначає видання, питання про передачу військового майна стало єдиним "проблемним" на закритій частині засідання уряду, яку віце-прем'єр Микола Азаров провів "у досить швидкому темпі", як тільки журналісти залишили залу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News