Янукович полегшив долю молодих мам при одержанні грошової допомоги

Четвер, 9 серпня 2007, 15:31
Кабінет міністрів спростив порядок призначення одноразової допомоги при народженні дитини, скоротивши перелік необхідних документів.

Про це повідомляє "Остров" із посиланням на газету "Факти".

Тепер для одержання виділених грошей необхідно подати три документи: заява на одержання допомоги, копію свідоцтва про народження дитини і довідку з РАГСу.

Раніше батьки повинні були надати цілий пакет документів, зокрема, копії трудових книжок мами і тата, довідку з місця служби або навчання і довідку про склад родини з ЖЕКу.

Також спрощене оформлення допомоги по догляду за дитиною до трьох років.

Застрахованим особам, що будуть фактично доглядати за малям, потрібно подати: заяву про призначення цього виду допомоги; наказ роботодавця про надання відпустки по погляду за дитиною до трьох років.

Суб'єкти підприємницької діяльності - платники єдиного податку додатково пред'являють довідку про сплату єдиного податку з податкової служби.

Ті, хто був добровільно застрахований і платив внески, - довідку про сплату внесків у Фонд соцстраху на момент звертання за допомогою.

Незастрахованим потрібно подати: заяву, копію свідоцтва про народження дитини, виписку з наказу за місцем служби про надання відпустки (для військовослужбовців) і довідку з місця навчання (для тих, хто навчається).

Також необхідно подати копію трудової книжки члена родини (матері, батька, усиновителя, опікуна), що фактично буде доглядати за дитиною, довідку про те, що людина не зареєстрована як суб'єкт підприємницької діяльності.

Подаються також довідка про те, що людина є на обліку в службі зайнятості і про те, що виплата допомоги з безробіття припинена (для тих, хто там складається), а людям, що були звільнені з підприємства у зв'язку з його ліквідацією, потрібно подати  відповідну довідку ліквідаційної комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування