Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко-Кириленко оголосять у Раді війну "дитячому" алкоголізму і цигаркам

Четвер, 9 серпня 2007, 15:50

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" у разі перемоги на дострокових виборах зобов'язується очистити владу, захистити приватну власність, утвердити здоровий спосіб життя, підвищити доступність освіти і забезпечити конкурентоспроможність України.

Такі цілі з-поміж багатьох інших зазначені у передвиборчій програмі блоку, що опублікована на офіційному сайті блоку.

НУ-НС обіцяє, зокрема, створити "національне антикорупційне бюро, яке перевірить відповідність видатків високопосадовців задекларованим доходам", ввести інститут виборних мирових суддів, деполітизувати міліцію та створити до 2010 року професійну армію із "сучасною зброєю, насамперед вітчизняного виробництва".

Крім проголошених раніше президентом соціальних ініціатив, НУ-НС обіцяє забезпечити справедливі комунальні тарифи, запровадити замість усіх нарахувань у фонд оплати праці з 2008 року єдиний соціальний внесок, який поетапно зменшуватимуть до 20%.

Також обіцяється запровадити "справедливий податок на багатство і розкіш, який наповнить місцеві бюджети".

У боротьбі за здоровий спосіб життя "Наша Україна – Народна самооборона" обіцяє зупинити алкоголізм і дитяче куріння:

"Заборонимо масову рекламу алкогольних і тютюнових виробів, посилимо відповідальність за продаж спиртного та цигарок дітям. Обмежимо розповсюдження азартних ігор, убезпечимо від них дітей".

Крім того, НУ-НС обіцяє створити "гідні умови життєдіяльності для людей з обмеженими можливостями", обладнати кожну державну установу пандусами та іншими спецзасобами, а також забезпечити доступні і якісні ліки, запровадити обов'язкове державне медсоцстрахування та забезпечити протягом 5 років кожну родину сімейним лікарем.

Блок також зобов'язується припинити "ганебну практику нищення скверів і парків у містах", забезпечити прозору реєстрацію прав власності на землю, право вільно розпоряджатися нею та зберігати "для майбутніх поколінь".

НУ-НС обіцяє створювати нові дитячі садки, які забезпечать "кожній дитині володіння українською мовою і вивчення народних традицій", а також відновити реальну виборність керівників вузів та наукових установ і збільшити фінансування наукових досліджень на рівні не менше 2% ВВП.

"Удвічі збільшимо фінансування музеїв та бібліотек... Підтримаємо вітчизняні театр, кіно та образотворче мистецтво. Стимулюватимемо розвиток вітчизняної книжки і відновимо мережу книгорозповсюдження – у кожному містечку до 2009 року знову буде книгарня", - твердить програма.

Блок також обіцяє забезпечити пільги на міжміський проїзд для школярів і студентів на весь рік, надати допомогу в розмірі 20 тис. грн. і соціальне житло для випускників вузів, які працюватимуть не менше 3 років у сільській місцевості.

"Кожній сільській амбулаторії чи фельдшерсько-акушерському пункту забезпечимо автомобіль. Кожен школяр у сільській місцевості, якому до школи понад 3 км, добиратиметься на шкільному автобусі. До 2010 року кожна сільська школа буде підключена до мережі Інтернет", - сказано в програмі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування