Луценко-Кириленко вимагають від Януковича голови трьох міністрів

Четвер, 9 серпня 2007, 16:52

Блок "Наша Україна-Народна самооборона" наполягає на відставці міністра транспорту Миколи Рудьковського, міністра внутрішніх справ Василя Цушка та міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

Про це заявив на прес-конференції представник Блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба блоку.

"Ми вимагаємо, щоб пішли у відставку міністри, делеговані соціалістами - пан Рудьковський і пан Цушко, а разом з ними і міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич", - сказав представник Москаль.

За його словами, на очільників МВС, МНС та Мінтрансу були "підібрані випадкові люди, які славляться своєю балакучістю, а не професіоналізмом". "Нефахове керівництво завело роботу цих міністерств у глухий кут", - зазначив Геннадій Москаль.

"Ми вважаємо, що керівники цих відомств на період виборів повинні йти не у відпустки, а у відставку. Цушко, Рудьковський та Шуфрич мають стати на коліна і покаятися за те, що вони натворили",- наголосив він.

Він повідомив про те, що "поліція Мюнхена звернулася до Міністерства внутрішніх справ із запитом перевірити офшорні компанії, проти яких були порушені кримінальні справи за відмивання брудних коштів в сумі 8, 8 мільйонів євро і 8 мільйонів доларів".

За словами Москаля, власником цих компаній є брат міністра транспорту Сергій Рудьковський, який знаходиться в Україні, а ці компанії зареєстровані на Британських Віргінських островах, а також в Лівані.

"Я цілком погоджуюся з тією критикою, яка була озвучена прем`єром під час підсумкового засідання Кабіну про те, що нинішній уряд недостатньо боровся з корупцією", - підкреслив він.

Говорячи про роботу МВС він наголосив, що робота міністерства "полягає у зведенні політичних рахунків".

"Нині у міністерстві лежить понад 20 мільйонів нерозкритих справ, а міністр займається політичною тріскотнею", - додав він.

Москаль також повідомив, що блок звернувся до прокурора Черкаської області з вимогою закінчити ту кримінальну справу, яка була порушена щодо Нестора Шуфрича за підкуп виборців на додаткових виборах до ВР по Черкаському виборчому округу.

"Близько двох тисяч людей підписалися під свідченням того, що вони отримували і гроші, і цукор за те, щоб проголосували за Шуфрича", - сказав Москаль.

"Ми повинні добитися покарання Шуфрича для того, щоб інші не просто говорили про адміністративний ресурс, про підкуп, а достеменно знали, хто в Україні цим займався і поніс відповідальність", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування