Симоненко затикає Ющенку рота і просить Януковича урізати йому фінансування

Четвер, 9 серпня 2007, 16:58

Компартія вважає, що президент Віктор Ющенко не має права звертатися до народу після того, як він достроково припинив повноваження Верховної Ради.

Про це в Одесі заявив лідер комуністів Петро Симоненко.

"Віктор Ющенко не має жодного морального права звертатися до народу України від імені президента після того, як за його підписом були видані неконституційні укази про розпуск Верховної Ради", - зазначив Симоненко.

"Тим більше після особистого втручання у формування виборчого списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона", після публічної участі у з'їзді та активної агітації на підтримку цієї політичної сили, що предметно демонструють відео- та аудіо-ролики, бігборди, розвішані по усій території України за бюджетні кошти", - додав він.

За словами Симоненка, Ющенко "брутально порушує Конституцію, українське законодавство, відкрито і зухвало агітуючи під час виборчої кампанії за певну політичну силу".

"Це не дає йому права не лише звертатися від імені президента до народу України, але й підписувати будь-які документи, які готуються його оточенням для створення постійної політичної напруги у суспільстві", - сказав лідер КПУ.

Він також повідомив, що звернувся з пропозицією до уряду скоротити видатки на утримання президента та його секретаріату.

"Фінансування секретаріату в обсягах 700 мільйонів гривень, купівля за державні кошти особистого літака президенту за 350 мільйонів гривень та проведення позачергових виборів, на які передбачено витратити з бюджету 360 мільйонів гривень - це занадто дороге задоволення для вгамування власних амбіцій Ющенка", - заявив Симоненко.

Як відомо, у четвер о 20.55 президент Віктор Ющенко має намір виступити зі зверненням до народу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...