Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарову знову перепало від Ющенка. Тепер за рубль

Четвер, 9 серпня 2007, 18:12

У секретаріаті президента розцінюють заяву першого віце-прем’єра Миколи Азарова про те, що Нацбанк повинен формувати частину своїх золотовалютних резервів у російських рублях такою, що чинить тиск на НБУ і перешкоджає йому у забезпеченні стабільності грошової одиниці України.

Про це сказано у заяві секретаріату президента у відповідь на відповідну заяву Азарова.

"Хотілося б нагадати пану Азарову, що, відповідно до законодавства, органом, який визначає та проводить грошово-кредитну політику – і зокрема управляє золотовалютними резервами, – є Національний банк України, а ніяк не міністр фінансів", - зазначають у секретаріаті.

"Коментарі з цього питання можуть бути озвучені на зустрічі з представниками Нацбанку, або направлені до нього закритим листом, але переведення дискусії в публічну площину, критика дій Нацбанку на брифінгах, є неприпустимими", - йдеться у заяві.

У секретаріаті зазначають, що заяви Азарова можуть вплинути на курсову стабільність, у результаті чого постраждають заощадження значної частини громадян України, а також погіршаться умови зовнішньої торгівлі".

"Секретаріат президента стурбований новими проявами спроб адміністративного керування економікою, і попереджає про неприпустимість проголошення посадовими особами уряду заяв щодо грошово-кредитної політики, які можуть вплинути на стабільність національної валюти", - сказано у заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування