Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, де взяти півмільярда гривень

Четвер, 9 серпня 2007, 21:00

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність скасування пільг депутатам Верховної Ради.

Про це він заявив у телезверненні до українського народу в четвер ввечері.

"Сьогодні я хочу привернути суспільну увагу до іншої проблеми, яка вивищує українських депутатів над людьми та їхніми проблемами. Це – масштабні пільги, рівень яких немислимий для жодної європейської країни", - заявив Ющенко.

"Держава повинна забезпечувати членів парламенту умовами для роботи, а не для задоволення", - наголосив він.

Ющенко підкреслив, що "щороку платники податків витрачають на депутатські пільги майже півмільярда гривень", а саме на безкоштовні депутатські квартири, транспорт, відпочинок, медичні і соціальні послуги.

"За ці гроші можна повністю погасити борг із зарплати в Україні або збудувати, наприклад, додатково 250 нових шкіл, або 5 нових шахт або на 20% підвищити пенсії.
Порівняльний масштаб цих цифр вражає", - наголосив він.

"Говорю про це, бо вимагаю від політиків справедливого ставлення до інтересів простих людей", - зазначив Ющенко.

Він також закликав усі "державницькі, демократичні сили, політичні партії і громадські організації" об’єднатися навколо ініціативи скасування необмеженого імунітету парламентаріїв.

"Україні потрібен парламент професіоналів, що розроблятимуть справедливі закони. Зараз, туди рвуться й ті, хто від них ховається. Суспільство має зайняти чітку позицію", - наголосив він.

"Я підтримую зусилля і зобов’язання блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” реалізувати цю ініціативу. Це – справжній удар по політичній корупції у високих ешелонах української влади. Це – реальний спосіб очистити Верховну Раду від ділків і міняйл", - додав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування