Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка думають, що Росія "Київстаром" підриває нацбезпеку України

Субота, 1 вересня 2007, 10:03

У секретаріаті президента вважають, що конфлікт між російськими і норвезькими акціонерами компанії "Київстар" був заздалегідь спланований російською стороною і може негативно позначитися на відносинах України як з РФ, так і з Норвегією.

Такі висновки, засновані на даних Служби зовнішньої розвідки, надала служба ситуативного аналізу секретаріату президента в аналітичному огляді серпня, текст якого має у своєму розпорядженні "Дзеркало тижня".

За інформацією аналітиків, конфлікт, що дискредитує норвезьку компанію Telenor, спланований російською приватною компанією "Альфа-групп", яка контролює російського акціонера "Київстару" — компанію Altimo.

"В Україні представниками російських акціонерів "Київстару" проведена масована кампанія дискредитації норвезького партнера, що викликає побоювання в подальшому інвестуванні представниками Заходу економічних проектів в Україні", — йдеться в документі.

У секретаріаті президента також побоюються, що корпоративний конфлікт може негативно позначитися на співпраці з норвезьким урядом, який є одним з основних акціонерів Telenor.

"Враховуючи той факт, що Україна зараз активно намагається знайти шлях до диверсифікації джерел енергії, і Норвегія з її запасами нафти і газу займає в цьому процесі не останнє місце, легко припустити, на чиїй стороні в цьому конфлікті може виступити український президент", — повідомило у коментарі "Дзеркалу тижня" джерело в секретаріаті президента.

Крім того, нагадують аналітики, "Київстар" як оператор мобільного зв'язку обслуговує державні структури і силові відомства, і конфліктна ситуація між зарубіжними інвесторами компанії може знизити керованість та оперативність українських управлінських структур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування