Черновецького звинувачують у рейдерській атаці з допомогою "Беркуту"

Неділя, 2 вересня 2007, 09:40

У суботу навколо звільнення мером Києва керівника Київської міської стоматологічної лікарні Анатолія Крутя та призначення виконуючим обов'язки директора Юрія Бабаскіна виник конфлікт за участю міліції.

Як повідомляє центр громадських зв’язків київського управління МВС, коли Бабаскін прийшов на місце своєї роботи, декілька десятків з числа медперсоналу та родичів лікарів, незгодні з цим призначенням, із протестами ввійшли в приміщення лікарні.

"При цьому протестувальники застосували силу проти працівників Шевченківського райуправління міліції, що вже неодноразово викликалися туди для охорони громадського порядку", - йдеться у повідомленні.

Після того, як конфлікт став набувати гостроти, туди прибуло 50 бійців полку "Беркут". Громадський порядок було відновлено, 30-х чоловіків для прийняття від них заяв про подію було доправлено до Шевченківського райуправління київської міліції, проти 2-х з них за злісну непокору працівникам міліції під час виконання ними службових обов'язків складено адмінпротокол за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас київська "Наша Україна – Народна самооборона" висловила протест проти "рейдерської атаки команди Черновецького на міську стоматологічну лікарню".

"Грубе застосування сили і залучення органів внутрішніх справ до своїх оборудок – ось методи, які використовують соратники Київського міського голови у своїх діях, спрямованих на захоплення все нових і нових об’єктів комунальної власності", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою штабу.

Київський осередок НУ-НС зазначає, що особливе обурення викликає той факт, що незаконними силовими діями по захопленню лікарні безпосередньо керувала заступниця мера Києва Ірена Кільчицька.

"Силами наших активістів ми організуємо пікетування лікарні, поки незаконну "окупацію" лікарні не буде припинено", - йдеться в заяві.

Разом з тим, заступник керівника фракції БЮТ у Київській міськраді Андрій Павловський розповів УНІАН, що зранку представники приватних охоронних структур захопили приміщення лікарні.

Павловський зауважив, що лікарів, які прибули на свої робочі місця, не пропускали до будівлі. У зв’язку з цим працівники стоматології змушені були викликати працівників правоохоронних органів, зокрема, Шевченківського райвідділу внутрішніх справ.

"Але сталася дивна річ, тому що працівники міліції стали на бік приватних охоронних структур", - сказав Павловський. За його словами, 30 лікарів полікліники було затримано працівниками міліції. "Їх витягували по-хамськи з лікарні. Фактично відбулося рейдерське захоплення", - сказав Павловський, додавши, що керували процесом захоплення будівлі представники столичної влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування