Лавринович допомагає Березовському в справі проти Третьякова і Жванії

Понеділок, 3 вересня 2007, 10:51

"Нашоукраїнці" Олександр Третьяков та Давид Жванія викликаються на середу, 5 вересня, на 15:00 до Шевченківського райсуду для вручення судового виклику Вищого суду Англії та Уельсу.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба міністерства Юстиції.

Вказаний запит було надіслано Вищим судом Англії та Уельсу до Мінюстиції, він  містить примірник матеріалів позовної заяви у справі за позовом Бориса Березовського, "Bawyer Consultants Limited", "Kayley Investments N.V.", "Jolet Trading Limited" до Давида Жванії, Олександра Третьякова, "Elgrade Limited", "Goldstar Agency Limited" стосовно використання коштів у сумі 22,85 млн. доларів США.

Згідно із повідомленням, судовий виклик було надіслано українському Мін’юсту на підставі Гаазької Конвенції 1965 року про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

У повідомленні зазначається, що згідно із положеннями конвенції Мінюст передав судові документи до Головного управління юстиції у м.Києві.

Управління, на підставі інформації, наданої у запиті, вжило заходів для встановлення точних адрес проживання отримувачів і направило за цими адресами офіційні запрошення для отримання документів.

"Проте, враховуючи, що ані запрошувані особи, ані їхні представники для одержання документів не з’явилися, доручення британського суду було передано до Шевченківського райсуду для вручення у порядку, встановленому Цивільно-процесуальним кодексом України", - зазначає Мінюст.

Також Мінюст зазначає, що виклики також розміщені 31 серпня 2007 року у газеті "Урядовий кур’єр".

"У разі, якщо зазначені громадяни не з’являться до Шевченківського райсуду і не одержать документи у встановлений судом строк, доручення разом з документами, відповідно до Конвенції, будуть повернуті, а адресати вважатимуться повідомленими про документи і про справу відповідно до положень Цивільно-процесуального кодексу України", - зазначає прес-служба.

Як відомо, Березовський позивається до Третьякова і Жванії щодо використання коштів у сумі 22,85 млн. доларів США , які він, за його словами, переказав на фінансування помаранчевої революції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування