Янукович візьметься за комплексну реконструкцію старих кварталів

Понеділок, 3 вересня 2007, 11:32

Кабінет Міністрів створив Міжвідомчу раду з питань поліпшення житлових умов громадян.

Про це йдеться в постанові Кабміну №1070 від 30 серпня.

Уряд доручив Міністерству житлово-комунального господарства і Міністерству регіонального розвитку і будівництва подати в місячний термін на розгляд Кабміну план заходів щодо виконання закону "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду".

Цією же постановою Кабмін затвердив положення про раду.

Відповідно до положення, рада є дорадчим органом, що постійно діє при уряді.

Основними завданнями ради є здійснення заходів щодо інвентаризації, виявлення об'єктів застарілого житлового фонду державної і комунальної власності, що мають потребу в реконструкції, ведення обліку таких об'єктів, а також визначення потреби в соціальному житлі.

Також рада повинна сприяти взаємодії суб'єктів господарювання усіх форм власності з питань комплексної реконструкції об'єктів застарілого житлового фонду, будівництва житла по доступній для громадян ціні і соцжитла.

Міжвідомчу раду очолює міністр житлово-комунального господарства, який затверджує його персональний склад.

Організаційне забезпечення роботи ради здійснює Міністерство ЖКГ.

Як повідомлялося, у грудні 2006 року Верховна Рада врегулювала механізм і порядок відновлення застарілого житлового фонду.

Закон визначає застарілий житловий фонд як сукупність житлових будинків висотністю до 5 поверхів, що за технічним станом не відповідають нормативним вимогам.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування