Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче у вівторок почати забирати пільги у Януковича

Понеділок, 3 вересня 2007, 11:35

Проект бюджету на 2008 рік не буде розглядатися депутатами Верховної Ради V скликання на засіданні у вівторок.

Про це повідомив у понеділок під час погоджувальної ради спікер Верховної Ради V скликання Олександр Мороз.

Він запропонував зібрати спеціальне засідання після 15 вересня, оскільки до цього терміну згідно з бюджетним кодексом уряд має подати проект бюджету на розгляд парламенту.

Він повідомив, що розмовляв з цього приводу з першим прем’єром Миколою Азаровим, і той запевнив його , що "вони вкладуться" у ці строки.

Мороз також запропонував розпочати процедуру внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканості високопосадовців, а саме завізувати окремий законопроект з цього приводу 150 підписами і після цього спрямувати в КС.

При цьому Мороз додав, що зміни до Конституції в частині продовження реформи місцевого самоврядування "також можуть бути направлені до конституційного суду і вже завізовані 162 підписами депутатів".

Крім цього він запропонував окремо розглянути у вівторок проект закону про скасування пільг вископосадовців.

Коментуючи заяви про не легітимність Верховної ради, Мороз нагадав, що вона припиняє працювати з моменту присяги нового її складу і визнання результатів виборів.

"Я навмисно зосереджую увагу на цьому питанні, бо йдуть спекуляції. А тут мова йде про інше, мова йде про Конституцію", - сказав він і додав, що не хоче, щоб у цій ситуації "у когось виникала спокуса рахувати чи спливли 30 днів з того часу, як парламент не працював".

Порядок денний розписано на два тижні до 14 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування