Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський володіє "Главредом", УНІАН і "Газетою по-київськи"

Понеділок, 3 вересня 2007, 12:25

Бізнесмен Ігор Коломойський у компанії Central European Media Enterprises (CME) буде працювати на розвиток корпорації на ринках Центральної і Східної Європи.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна заявив засновник і головний акціонер CME Рональд Лаудер.

Як відомо, минулого четверга було оголошено, що український підприємець Ігор Коломойський став власником 3% акцій компанії, а також членом ради директорів СМЕ.

За словами Лаудера, у Коломойського такі ж повноваження, як і в будь-якого іншого члена ради директорів, і додаткових угод з ним не укладали.

На питання, навіщо в такому випадку йому членство в раді директорів і миноритарна частка в компанії і чи не перешкодить Коломойському відсутність досвіду, Лаудер сказав:

"Це практика CME. У раду директорів нашої компанії входять не тільки медіаменеджери. Серед них є і великі бізнесмени з різних країн, наприклад власник фінансової групи PPF (один з найбагатших людей Чехії Петро Кельнер), який володіє 3 відсотками CME. Пан Коломойський буде працювати на розвиток корпорації на ринках Центральної і Східної Європи", - заявив він.

Лаудер підтвердив, що давно знайомий з Коломойським.

"Кілька років тому я планував інвестувати в немедійні проекти в Україні і попросив пана Коломойського проконсультувати мене з цього питання. З'ясувалося, що ми обидва колекціонуємо твори мистецтва. В Ігоря прекрасна колекція і гарний смак", - розповів бізнесмен.

У той же час, він не уточнив, про які проекти йдеться.

"Ігор Коломойський – бізнесмен з великим досвідом роботи на українському ринку. Крім того, у його власності знаходяться кілька медіаактивів. Наш бізнес буде взаємовигідним. Він володіє групою видань "Главред", "Газетою по-київськи", а також інформагентством УНІАН. У його власності також знаходяться кілька регіональних телекомпаній, що можуть бути використані для розширення покриття наших каналів "Кіно" і "Сіті", заявив Лаудер .

У той же час він не підтвердив неофіційну інформацію, що Коломойський також володіє телекомпанією ТЕТ.

"У нас немає достовірної інформації про це, але принциповим при співробітництві з паном Коломойським був не перелік медіакомпаній, якими він володіє, а його зацікавленість у розвитку телебачення в Центральній і Східній Європі", - заявив він.

Лаудер не став спростовувати інформацію, що CME зацікавлене в придбанні телеканалу НТН і кабельного оператора "Воля", але і не підтвердив її.

"Ігор зацікавлений у покупці нових медіаактивів в Україні, ми теж. Це стало однією з причин, з якої ми запросили його в раду директорів", - сказав Лаудер.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування