Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова порадила опозиції замість Ради сходити до суду

Понеділок, 3 вересня 2007, 12:34

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова пропонує своїм політичним опонентам оскаржити у суді рішення щодо відкриття сесії Верховної Ради 5 скликання в разі сумнівів у її легітимності.

"Ті, у кого виникають сумніви щодо правомірності відкриття завтра 4 сесії і пленарного засідання, можуть звернутися у суду", - сказала Богатирьова журналістам після погоджувальної ради парламенту у понеділок.

За її словами, будь-яке рішення суду буде сприйняте Партією регіонів як остаточне.

Богатирьова вкотре висловила думку, що "Верховна Рада у вівторок легітимно відкриває сесію".

Вона також нагадала про своє запрошення до президента та опозиції щодо відвідання сесії і сказала, що їхні відповіді досі не отримала.

"Поки що відповіді немає. Можливо, вони радяться, але сподіваюся, що завтра замість РНБО вони прийдуть до зали, і ми схвалимо зміни (до Конституції) конституційною більшістю", - сказала Богатирьова.

На запитання, на чому ґрунтуються заяви її однопартійців щодо наявності 300 депутатських голосів, необхідних для набуття легітимності Верховною Радою, Богатирьова сказала, що коаліція не веде переговорів з опозиціонерами щодо відкликання їхніх підписів під заявами про складення повноважень, а лише розраховує на їхню присутність у залі "для започаткування прозорої дискусії" щодо нагальних питань.

Вона також додала, що попередньо коаліція визначатиметься з двома питаннями порядку денного стосовно скасування пільг високопосадовцям та недоторканності на засіданні ради коаліції о 16 годині у понеділок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування