Лавринович відстоюватиме клона Пори і готує усім перевірку

Понеділок, 3 вересня 2007, 13:19

Міністерство юстиції оскаржило рішення Окружного адміністративного суду Києва, прийнятого щодо очолюваної Ярославом Годунком громадянської партії "Пора".

Про це в понеділок на прес-конференції повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, передає Ліга.

Лавринович підкреслив, що в неділю була подана скарга в Апеляційний адмінсуд Києва на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування реєстрації партії "Пора".

Міністр юстиції сподівається, що це питання буде вирішене в Апеляційному суді протягом двох днів.

Лавринович також називає "сумнівним" рішення Окружного адміністративного суду. Він підкреслив, зокрема, що даний суд керувався висновками проміжних документів Міністерства юстиції.

Крім того, Лавринович вважає "неадекватним" рішення заборонити брати до відома інформацію.

За його словами, після першого звернення партії "Пора" у Міністерства юстиції, не виникло ніяких питань, а після другого звернення партії "Пора", Міністерство юстиції здійснило перевірку.

Лавринович повідомив, що перевірка підтвердила наявність факту зборів статутного органа партії "Пора", на якому відбулася зміна керівництва.

Він відзначив, що в Міністерства юстиції з цього приводу не виникло ніяких питань. Як відзначив Міністр, у партії "Пора" уже сьомий раз міняється керівництво.

Також він зазначив, що оригінал статуту партії був саме в Годунка.

Лавринович підкреслив, що встановлювати, яка з двох печаток партії дійсна, буде Міністерство внутрішніх справ.

Лавринович також повідомив, що після позачергових парламентських виборів Мін'юст має намір провести перевірку всіх 141 партій на предмет функціональності.

Він підкреслив, що повномасштабна перевірка політичних партій востаннє проводилася в 2003 році.

За його словами, тоді на третину скоротилася кількість партій. При цьому Лавринович відзначив, що конфліктів з цього приводу не було.

За його словами, Міністерство юстиції на сьогоднішній день свідомо не проводило перевірок політичних партій, щоб це не використовували в політичній кампанії, а також щоб не обвинуватили Мінюст у заангажованості у випадку припинення діяльності тієї або іншої політичної сили.

Він також підкреслив, що припиняти діяльність політичних партій може Верховний суд на подання Міністерства юстиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...