Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не стала відкладати жеребкування учасників виборів

Понеділок, 3 вересня 2007, 13:39

Центральна виборча комісія не погодилася перенести жеребкування щодо визначення номерів політичних партій у виборчому бюлетені.

На початку засідання член комісії Андрій Магера пропонує перенести на вівторок розгляд питання про проведення жеребкування щодо визначення номерів політичних партій та блоків в виборчому бюлетені, повідомляє Ліга.

Свою пропозицію він мотивував тим, що у понеділок Апеляційний суд Києва розглядає скаргу за поданням Міністерства юстиції на рішення Окружного адміністративного суду столиці щодо партії "Пора" і у разі підтвердження рішення окружного суду ЦВК повинна буде внести зміни до переліку політичних сил, які братимуть участь у виборах, повідомляло УНІАН.

За словами Магери, якщо у понеділок ЦВК визначить номери партій і блоків в бюлетенях, потім неможливо буде внести зміни до цих документів, і він не хоче брати на себе відповідальність за витрату державних коштів на передрукування бюлетенів.

Водночас, член ЦВК Михайло Охендовський висловив думку, що сьогоднішній розгляд позову Мінюсту в Апеляційному суді м. Києва не матиме прямого відношення до рішень ЦВК.

Пряме відношення, за його словами, матиме розгляд в окружному суді скарги блоку "Наша Україна – Народна самооборона" на дії ЦВК. Охендовський зауважив, що розгляд цієї скарги розпочався лише сьогодні, і навіть якщо рішення буде винесено одразу, то вступить воно в закону силу лише 5 вересня, коли вже спливе строк розгляду ЦВК питання про визначення номерів політичних партій блоків у бюлетенях.

Член ЦВК Юрій Донченко нагадав, що строк друку бюлетенів спливає лише 12 вересня, і тому ЦВК може сьогодні ухвалити рішення щодо порядкових номерів політичних сил у бюлетенях, а питання друку бюлетенів відкласти до вирішення в судах питання щодо участі партії "Пора".

Голова ЦВК Володимир Шаповал оголосив перерву у засіданні комісії, бо член ЦВК Олександр Шелест запропонував змінити порядок денний засідання і розглянути це питання першим.

Як відомо, у понеділок о 12.00 ЦВК планувала провести жеребкування з визначення черговості надання політичним силам ефірного часу на національному телебаченні та радіо, а також черговість публікацій передвиборчих програм у газетах "Голос України" та "Урядовій кур`єр" за рахунок і в межах коштів державного бюджету.

На даний момент у блоці порядку денного 4 питання: проведення і затвердження жеребкування з надання ефірного часу Національної телекомпанії і Національної радіокомпанії України партіям і блокам для проведення передвиборчої агітації, про черговість друку передвиборних програм цих політичних сил у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр", проведення і затвердження жеребкування з визначення номерів партій і блоків у виборчому бюлетені на позачергових виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування