"Регіони" вважають, що їхня "гиря" для бюджету легша за президентську

Понеділок, 3 вересня 2007, 15:58

Партія регіонів заявляє про те, що виконання бюджетних ініціатив президента Віктора Ющенка збільшить дефіцит державного бюджету 2008 року понад 5% від ВВП.

У повідомленні прес-служби партії відзначається, що проект держбюджету на 2008 рік знаходиться тільки на етапі формування.

Наразі Міністерство фінансів розглядає пропозиції до бюджету держави на наступний рік і від президента, і від інших органів влади, додається у повідомленні.

За словами Партії регіонів, "при формуванні бюджетних планів виникає велика проблема, як виконати пропозиції президента".

"З одного боку, він вимагає скоротити дефіцит бюджету. З іншого боку, він наполягає на різкому збільшенні видатків", - пояснюється в повідомленні.

"Зокрема, на безпеку та оборону (всього існує понад два десятки президентських бюджетних ініціатив), а це суттєво – понад 5% від ВВП - збільшує дефіцит державного бюджету, в той час, як безпечний рівень бюджетного дефіциту, визначений європейськими директивами, становить 3% від ВВП", - додають у партії.

Водночас, за підрахунками Партїї регіонів для забезпечення її виборчих обіцянок щодо соціально-економічних ініціатив доходну частину держбюджету на 2008 рік треба збільшити на 30 мільярдів гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News