Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко хоче розпустити РНБО

Понеділок, 3 вересня 2007, 16:59

Лідер Компартії Петро Симоненко ініціює ухвалення Верховною радою 5 скликання постанови про припинення повноважень Ради нацбезпеки та оборони.

"Жодне рішення нинішньої Ради національної безпеки і оборони не має юридичної сили, бо сама вона сформована з грубими порушеннями Конституції і є нелегітимною", - заявив Симоненко під час виступу на львівському радіо, повідомляє прес-служба КПУ.

Він наголосив, що президент Віктор Ющенко "перетворив РНБО з органу, який має координувати діяльність правоохоронних структур, опікуватися стратегічними проблемами розвитку держави, на інструмент політичного шантажу та утвердження особистої диктатури".

"Я переконаний в необхідності негайного розгляду питання щодо подальшої долі РНБО у теперішньому її складі, зокрема треба прийняти постанову Верховної Ради про припинення повноважень Ради нацбезпеки, як такої, яка сформована з грубими порушеннями Конституції і законів України та спрямувати відповідне подання до Конституційного Суду", - зазначив лідер КПУ.

Симоненко також підкреслив, що після ухвалення постанови Верховної Ради про нелегітимність і до рішення Конституційного Суду "повноваження РНБО повинні бути призупинені".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування