Цушко та Герман записалися в затяті захисники журналістів

Понеділок, 3 вересня 2007, 17:20

Кандидат у народні депутати від Соцпартії Василь Цушко вимагає припинення практики використання телефонного права і тиску на журналістів з боку чиновників секретаріату президента.

"Так звана "команда президента", що сьогодні фактично керує країною із секретаріату, дозволяє собі чинити тиск на "четверту владу" і вказувати телеканалам, які саме сюжети можна, а які не можна випускати в ефір", - цитує слова Цушка прес-служба партії.

"Після звільнення Ігоря Слісаренка з 5 каналу за об'єктивний матеріал про родину президента можна з упевненістю заявити: секретаріат президента працює в стилі адміністрації Леоніда Кучми. Змінилася тільки вивіска, але не суть", - стверджує Цушко.

Він вважає, що "впроваджуючи тиск на ЗМІ, секретаріат незабаром докотиться до того, що буде відкрито використовувати "темники", указуючи журналістам, як їм потрібно висвітлювати ту чи іншу подію".

"Ми не повинні мовчки спостерігати, як на наших очах розпинають "четверту владу", як знущаються з журналістів і нехтують свободою слова", - звернувся Цушко до політиків, журналістів і громадян.

"Ми усі разом повинні припинити подібну практику, і дати по руках тим чиновникам, які думають, що можуть дозволити собі в Україні все, що завгодно", - додав соціаліст.

У відкритому листі до президента Цушко закликав його "дати власну оцінку та ініціювати притягнення до відповідальності осіб, причетних до здійснення тиску на журналіста 5 каналу, припинити всі спроби секретаріату президента втрутитись в роботу ЗМІ".

У свою чергу кандидат в народні депутати від Партії регіонів Ганна Герман назвала звільнення Слісаренка "брутальною розправою з журналістом, який дозволив собі сказати правду про те, скільки президентське подружжя платить за навчання своїх дітей в елітній школі".

Вона закликала усіх, "кому не байдужа перспектива вільної преси в Україні, негайно зібратися на збори і виробити чіткий і ефективний план захисту журналістів".

Як відомо, раніше ІМІ повідомив про те, що керівництво 5 каналу примусило журналіста та телеведучого Ігоря Слісаренка написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Сам журналіст заявив, що відповідна вимога надійшла після того, як він в ефірі новин 1 вересня зачитав інформацію про вартість навчання дітей президента Віктора Ющенка в міжнародній школі.

Джерела на каналі повідомили, що вимога про звільнення журналіста надійшла від секретаріату президента.

У свою чергу секретаріат президента спростував подібну інформацію. Крім того шеф-редактор 5 каналу заперечив звільнення Слісаренка через сюжет про дітей президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...