Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз натякнув, що його парламент може працювати і після виборів

Вівторок, 4 вересня 2007, 10:27

Спікер Верховної Ради V скликання Олександр Мороз заявляє, що парламент є правочинним.

"Хочу заспокоїти деякі гарячі голови. Чергова сесія є повністю правочинна і відповідає Конституції України", - наголосив Мороз, виступаючи з трибуни.

Останні події

Мороз зібрав 269 штиків. Їх оточили януковичі і литвини

Ющенко попередив Януковича і Мороза, що їхні "авантюри" закінчаться нічим

"Спроба на будь-який період залишати країну без парламенту є порушенням Конституції, тобто узурпацією влади, як і перешкоджання депутатам виконанню їхніх повноважень", - додав він.

"Проведення засідання – обов'язок депутатів, бо ми не можемо нехтувати небезпекою спланованого владного хаосу, коли внаслідок небажаного результату для того чи іншого суб’єкта виборчої кампанії новообрана ВР не зможе набути повноважності", - зазначив Мороз

Він наголосив, що в того, хто матиме спокусу "гратися з цією обставиною, посилаючись на 30-денну перерву в роботі парламенту", нічого не вийде.

"Якщо повноважності нового парламенту після виборів не настане, то діяти буде парламент, обраний 26 березня 2006 року у повній відповідності з Основним Законом. І гарантією того буде наше нинішнє засідання та інші, в т.ч. пленарні форми роботи, залежно від того, як ми визначимось щодо реагування на потреби суспільства і держави", - наголосив Мороз.

Він також зазначив, що нинішнє засідання "є своєрідним захистом і для президента в той час, коли після виборів його оточення нав’язуватиме йому спокусливу формулу президентського правління".

"Псевдоправління, скажу, повторивши дещо із вчорашнього лексикону, використаного у зверненні глави держави. Такого правління не буде, як і псевдопідстав для нової Конституції, придуманих всупереч вимогам Основного Закону", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування