Соціалісти "за", бо чарка горілки президента не дає їм спокою

Вівторок, 4 вересня 2007, 12:46

Фракція Соцпартії в парламенті п'ятого скликання виступає за скасування депутатських пільг та привілеїв.

"Фракція Соцпартії завжди мала консолідовану позицію і виступала за відміну депутатських пільг і обмеження імунітету у відповідності з європейськими стандартами", - заявив член фракції Ярослав Мендусь під час виступу в парламенті.

Він висловив думку, що "кожна людина в міру своєї моральності має діяти в ситуації, коли вона має пільги, але при цьому сама вирішує - користуватися ними чи ні".

"Я не стояв на обліку в санаторно-курортному управлінні, не користуюся транспортними засобами ВР, не відпочиваю в санаторіях ВР, бо вважаю, що повинен виходити із певного морального комфорту", - заявив Мендусь.

"То чого мене вчать представники БЮТ і "Наша Україна", які обома руками гребли те, що свого часу самі передбачили в законодавстві?" - обурився він.

За словами депутата п'ятого скликання, "Ключковський (член "НУ") отримав квартиру в парламенті третього скликання, а в четвертому скликанні – компенсацію".

"Сас – великий законник і знавець регламенту, який аналогічно отримав житло у ВР третього скликання і компенсацію в четвертому. Пан Луценко, про якого тут вже згадували", - додав він.

"Тому вважаю, що кожен має чинити в міру своєї загальної культури і моральності. І наша фракція підтримує скасування всіх депутатських пільг і привілеїв", - заявив Мендусь.

При цьому він відзначив, що "ініціатива президента і його сили стосовно депутатської недоторканності – чистої води популізм". "Всю передвиборчу кампанію у рамках афери з достроковими виборами вони побудували на цьому популістському гаслі", - сказав Мендусь.

"Тепер вони знаходяться перед великою дилемою – чи проголосує парламент ці позиції і з чим тоді йти до людей?", - вважає він.

Депутат заявив, що соціалісти "є послідовними прихильниками того, щоб у відповідності з європейськими стандартами обмежити депутатський, президентський та суддівський імунітети".

"Бо розмір президентської недоторканності переходить будь-які допустимі межі. Хто з нас не бачив, як після зустрічі з ветеранами президент випиває чарку горілки, а потім сідає за кермо автомобіля", - повторив Мендусь свої слова, які вже заявляв.

"Ну який пересічний громадянин після цього має послуговуватися правилами дорожнього руху, якщо президент, виявляється, може не підкорятися законам, які діють в державі?", - обурився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування