Балога обіцяє звільнення, якщо знайде, хто хотів звільнити Слісаренка

Вівторок, 4 вересня 2007, 13:21

Глава секретаріату президента Віктор Балога публічно звертається до керівництва та акціонерів "5-го каналу" з проханням якнайретельніше з'ясувати всі обставини звільнення журналіста Ігоря Слісаренка.

"Офіційно заявляю, що ні президент, ні його секретаріат жодним чином не причетні до звільнення ведучого "5-го каналу" Ігоря Слісаренка", - заявив Балога.

"Рішення про це, судячи з повідомлень ЗМІ, прийнято в площині робочих взаємин між журналістом і менеджментом телеканалу", - додав він.

"В будь-якому випадку варто розраховувати, що всі суттєві подробиці цієї колізії будуть оприлюднені, аби зняти всі питання та відкинути невмотивовані підозри", – наголосив Балога.

Керівник секретаріату також зазначив, що президент "завжди був і залишається переконаним поборником відповідальної свободи слова".

"Віктор Ющенко неодноразово підтверджував, що для нього вільні медіа є усвідомленою цінністю, яка зміцнює громадянське суспільство, прискорює демократичний розвиток України", – сказав він.

Балога також повідомив, що звільнить будь-якого чиновника секретаріату, якщо буде доведено факт його втручання в діяльність незалежного ЗМІ.

"Право журналіста на чесну, професійну діяльність, вільну від зовнішнього пресингу, потрібно захищати всіма законними способами", – підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування