Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У розпал виборчої кампанії в Україну з'їдуться євроделегати

Вівторок, 4 вересня 2007, 14:46

14 вересня в Києві відбудеться 11-ий самміт Україна - Європейський Союз.

Про це на брифінгу у вівторок у Києві повідомив голова прес-служби МЗС України Андрій Дещиця, інформує "Інтерфакс-Україна".

Як очікується, делегація ЄС буде представлена делегацією головуючої в ЄС Португалії на чолі з головою ЄС, прем'єр-міністром Португалії Жозе Сократешем, делегацією Ради міністрів ЄС на чолі з генсекретарем ради Хав'єром Соланою і делегацією Єврокомісії на чолі з її головою Жозе Мануелем Баррозу.

Також у делегації ЄС візьме участь комісар із питань зовнішніх відносин європейської політики сусідства Беніто Ферреро-Вальднер.

Делегацію України очолить президент Віктор Ющенко.

У її склад також увійдуть перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, керівники низки міністерств та відомств.

Програмою самміту передбачені також окремі двосторонні зустрічі лідерів ЄС із президентом Ющенком і прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

На порядку денному самміту: обговорення розвитку подій у ЄС і в Україні, відносини між Україною і ЄС, питання підписання нового базового договору між Україною і ЄС, питання співробітництва в зовнішній політиці і політиці безпеки.

Також на самміт винесені торгово-економічні питання, питання юстиції, енергетики, ядерної безпеки, актуальні питання міжнародного і регіонального співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування