Мороз поскаржився ОБСЄ на Ющенка, який готує фальсифікації

Вівторок, 4 вересня 2007, 19:23

Спікер Верховної Ради 5 скликання на зустрічі з представниками Місії спостереження за виборами ПА ОБСЄ заявив, що президент Віктор Ющенко готує фальсифікації виборів.

Зокрема Мороз заявив, що президент бере участь у передвиборній кампанії на боці однієї політичної сили.

"Напередодні виборів проведено зачистку керівників органів виконавчої влади в регіонах, всупереч Конституції призначені керівники місцевих судів", - сказав він, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Мороз також зазначив, що "дві політичні сили, що ініціювали вибори, почали виборчу кампанію задовго до початку виборчих перегонів".

Крім цього, за його словами, заблоковано Конституційний Суд, а Центрвиборчком перебуває під впливом секретаріату президента.

"Іншими словами, адміністративні структури на чолі з президентом готуються не стільки до виборів, скільки до їх фальсифікацій. Самі вибори організовані в антиконституційний спосіб", - заявив Мороз.

При цьому, він наголосив, що "заради реваншу, узурпації влади, авторитаризму суспільству нав’язується думка щодо недосконалості Конституції".

У свою чергу, віце-президент ПА ОБСЄ, голова Місії Тоне Тінісгард висловила згоду з думкою Мороза щодо необхідності довшого перебування спостерігачів за виборами.

За її словами, по завершенні виборчих перегонів спостерігачі викладуть свою думку у відповідному документі.

"Нас всіх дуже цікавить ситуація в Україні", - сказала Тінісгард.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування