Рудьковський попереджає, що у Ющенка задумали теракт

Вівторок, 4 вересня 2007, 22:03

Міністр транспорту Микола Рудьковський заявляє про підготовку секретаріатом президента масштабної катастрофи з людськими жертвами.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Віктор Ющенко розпочав низку кроків по монополізації влади, і соціалісти, і я зокрема, першими це зрозуміли і почали протистояти повзучій узурпації влади. І Віктор Ющенко знайшов зачіпку і почав перекладати відповідальність на міністра за те, що не робилося 10 років", - заявив міністр.

"Вони не хочуть шукати правди. Вони в секретаріаті президента розробляють сценарій, і до нас доходять чутки, що хочуть влаштувати чергову катастрофу з сотнями жертв", - застеріг Рудьковський.

Він звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів по недопущенню сценарію "мукачівської банди, яка засіла на Банковій".

"Звертаюсь до громадян – будьте пильні!", - додав міністр.

У свою чергу в секретаріаті президента запевняють, що РНБОУ мала всі правові підстави для прийняття рішення щодо відсторонення від виконання обов’язків міністрів транспорту та з питань надзвичайних ситуацій.

Як роз’яснив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, відповідно до закону Про Кабінет Міністрів члени Кабміну особисто несуть політичну відповідальність (частина друга статті 48) за стан справ у доручених ним сферах державного управління.

"Згідно з цим законом (стаття 6), посади членів уряду належать до політичних посад, на які не поширюється законодавство про державну службу та трудове законодавство", – зазначає Ігор Пукшин.

Законом "Про основи національної безпеки України" (стаття 7) виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характерів визначено однією із загроз національній безпеці, стабільності в суспільстві.

Цим же законом встановлено, що основними функціями РНБОУ є комплексне кадрове та інше забезпечення життєдіяльності структурних елементів системи.

"РНБОУ також має право виявити дестабілізуючі чинники у цих сферах та внести пропозиції, в тому числі кадрового характеру щодо їх усунення", – підкреслює заступник глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...