Янукович, схоже, не збирається звільняти Шуфрича і Рудьковського

Середа, 5 вересня 2007, 10:38

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає суто політичним рішення РНБО рекомендувати звільнити міністрів Миколу Рудьковського і Нестора Шуфрича.

"Якщо таке рішення приймається за 20 днів до виборів, воно є чисто політичним", - сказав Янукович, відкриваючи засідання уряду в середу.

Він також назвав відповідне засідання політичною "грою, яка нагадує йому старі радянські часи, коли засідало політбюро і грали у звільнення кадрів".

"Такі засідання не додають стабілізації, вони торкаються узурпації влади однією інституцією, порушень законів і Конституції", - зазначив він.

Янукович також додав, що не знав про те, що до порядку денного внесено це питання: "Я був дуже здивований, коли дізнався про це".

При цьому прем'єр звернувся до урядовців із проханням запропонувати, яким чином Кабмін має реагувати на це рішення.

У відповідь міністр юстиції Олександр Лавринович нагадав, що кадрові питання за законом не входять до компетенції РНБО.

Крім того, за його словами, "останнім часом всі закривають очі на те, що до РНБО входять люди, які не можуть бути у складі ради відповідно до закону".

"Отже всі рішення, які там ухвалюються, не мають легітимності", - наголосив Лавринович.

У свою чергу заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, відповідаючи на питання журналістів перед засіданням уряду сказав, що невиконання рішення РНБО спричинить лише політичні наслідки для уряду, "у правовому сенсі юристи ще будуть радитись і думати".

Також він додав, що указ президента на підставі рішення РНБО вийде найближчим часом.

На питання, яким чином указ може бути рекомендацією, він сказав: "Там формула така, що РНБО вважає за необхідне відсторонити обох міністрів і доручає прем’єру зробити це у встановленому законом порядку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування